От парче свинско месо могат да се правят не само пържоли или котлети. Ето го нашето доказателство днес – свинско печено със зеленчуци, увито в бекон .
Това ястие изглежда наистина празнично, а вкусът му е божествен!
Беконът дава на месото уникален вкус и го прави много сочно . А зеленчуците перфектно допълват свинското. Пригответе това ястие и ще видите, че определено е един от най-добрите начини за печено свинско.
Съставки:
500 гр. свински гърди
1 домат
1 глава лук
100 гр. кашкавал
3 скилидки чесън
сол на вкус
200 гр. бекон
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на тънки филийки. Нарежете доматите.
Нарежете кашкавала на тънки филийки.
Счукайте чесъна.
Измийте месото и го подсушете. Направете разрези с нож, така че да се получи един вид акордеон.
В разрезите поставете кубчета зеленчуци и резен кашкавал. Натъркайте цялото парче месо със смес от черен пипер, сол и чесън.
Увийте месото с резени бекон и вържете здраво с конец.
Поставете месото в тавичка, покрийте с фолио и го пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час