Как да направим боб по берковски?
Трябват ни:
чаша и половина боб,
седем лъжици олио,
500 грама зелен фасул,
десет скилидки чесън,
две глави лук,
шест домата,
четири чушки,
една лъжичка червен пипер,
сол на вкус,
джоджен,
магданоз.
Начин на приготвяне:
Първо накисваме боба и после го варим докато напълно омекне. След това към него прибавяме нарязания на ситно зелен фасул.
В мазнината пък задушаваме нарязаните чесън, лук, домати и вече опечените и обелени чушки. Ако не ви се занимава с печенето им, може да ги сложите и сурови, само нарязани – пак става разкошно вкусно.
Сместа се подправя с червения пипер и солта, а после се изсипва при боба и зеления фасул.
Манджата я варим на котлона, докато стане напълно готова и после я поднасяме на масата с поръсени върху нея магданоз и джоджен.