До края на 2018 г. дюнерът може да изчезне от менюто на страните в ЕС.
Това се случва точно 9 години, след като Европейската общност и „кривата краставица“ се помириха и Брюксел отмени осмиваната от мнозина разпоредба за формата на някои зеленчуци и плодове. Сега в опасност са шкембе чорбата, ракията и дюнера.
Сега бюрокрацията подскочи срещу дюнера, заради съдържанието на фосфат в замразеното месо. Много са изкупителните жертви на битката срещу храните.
През май 2011 г. Брюксел забрани продажбата на билки и билкови лекарства без разрешително. Заради специалния лиценз от 200 хиляди долара, някои центрове за нетрадиционна медицина се оказаха на ръба на фалита.
Точно година по-късно, евробюрокрацията вдигна мерника на на националното лакомство на северните ни съседи – румънските кебапчета, известни като „мититей“ или „мич“. Аргументира строгостта си с натриевия карбонат „Е 500“ или иначе казано содата за хляб, която се съдържа в него.
Така над 200 опаковки с кебапчета изчезнаха от търговската мрежа. През 2014 г., на прага на Коледата, ЕС заяви – ограничава съдържанието на канела в печените сладки по магазините.
Брюксел се разтревожи заради количествата кумарин – естествено токсично вещество, което се съдържа в най-често използвания тип канела – касия и предизвиква главоболие и поражения върху черния дроб. През февруари 2015 г., ЕС се закани да забрани и розовите домати, а през 2016 г. дори се опита да посегне и на нашите.
Сега посягат и на най-милото на българите, а именно ракията и шкембе чорбата. Какво мислите по този въпрос?
Източник: bgonair.bg