Учени от Оксфордския университет определиха как да се яде бисквита, покрита от едната страна с шоколад, така че да донесе максимална наслада, съобщи в. „Дейли мейл“.
Бисквитата трябва да се държи с шоколадовата страна отгоре, но преди да се хапне, е добре да бъде обърната. Така мозъкът регистрира най-добре шоколадовата глазура, а когато тя се разтопи върху езика, се увеличава до максимум „сензорното преживяване в устата“.
Изследването на проф. Чарлз Спенс е с шоколадови бисквити, тип диджестив. Той препоръчва те да се взимат от пакета на стайна температура и да бъдат обърнати надолу точно преди човек да отхапе. Хапката трябва да е голяма, а шоколадът да допира езика. Ако човек си угажда сам, може да яде с отворена уста, за да чува хрупкането, което засилва вкуса. Добре е да се дъвче бавно, за да е пълно наслаждението.
Предишна анкета показа, че само 23 процента от почитателите на тези бисквити ги ядат по този начин