Българският певец Ники Захариев ще изнесе концерт в Мадрид

Талантливият български певец, пианист и композитор Ники Захариев ще изнесе концерт на 2 юни в зала Espacio Ronda в Мадрид. Концертът ще запознае испанската публика с богатото музикално наследство на България и се очаква да се превърне в незабравимо музикално преживяване.

Началният час на концерта е 18:00 часа, а цената на входа е 12 евро.

Ники Захариев е израснал в домове за деца без родители. Въпреки трудния си живот, той постига голямата си мечта – да бъде стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска, докато учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. След това завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност Пеене и музикална педагогика.

През септември 2023 г. Захариев получи първа награда от Международния кино и телевизионен фестивал „Славянска приказка“. Призът му беше даден за принос в развитието и укрепването на културните международни връзки.

Познат е с участието си в редица телевизионни програми, изнасял е рецитали в различни страни, включително в Румъния, Италия, Турция и Сърбия.  Зад гърба си има вече над  27 години опит на сцената.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply