Форум за женско здраве събира над 20 специалисти на 31 май

Събитието организират Момичетата от града, в рамките на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024

За първи път ще се проведе Форум за женско здраве. Това ще се случи на 31 май в Интер Експо Център, а бременността, онкологията и репродуктивното здраве са сред акцентите на събитието, което Момичетата от града организират. Влагайки цялата си енергия, екипът на медията ще събере в София 24 водещи специалисти от различни специалности.

„Форум за женско здраве е първата здравна конференция в България, създадена от жени за жени, на която ще получиш подкрепа“, споделят Момичетата от града. Събитието ще се проведе в рамките на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА, в партньорство с Интер Експо Център. На 31 май в зали Витоша и Родопи на международния изложбен и конгресен център присъстващите ще открият отговори на въпросите си за здравословните проблеми и ще получат ценни съвети за здравословния начин на живот.

Събитието е насочено към всички дами, планиращи или очакващи дете, АГ-грижата, пренаталното здраве, бременността, хроничните здравословни проблеми, онкологията, ендокринологията, гинекологията, менопаузата, метаболните процеси, здравословния начин на живот и др. Билет за събитието може да се закупи на www.iec.urboapp.com. Той дава свободен достъп и до изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, в които от 29 до 31 май ще се включат над 180 участници от 12 държави.

Онкологията, репродуктивното здраве, равновесието – акценти в зала Витоша

Началото на Форум за женско здраве в зала Витоша ще даде панел „Онкология“. За здравето на жените ще говори доц. д-р Михаил Околийски. „За рака без предразсъдъци“ ще даде експертизата си д-р Марчела Колева, онколог. Ракът на кожата е акцент на хирург-онколога д-р Ива Гаврилова. Трима специалисти ще фокусират вниманието във втория панел – „Сексуално и репродуктивно здраве“. Евгения Даракчиева, сексолог, подлага на дискусия темата „Сексът – от здраве към удоволствие“. Рисковата бременноста и репродуктивните проблеми засяга д-р Иван Вецев, а проследяването на бременността – д-р Иван Сигридов.

В ранния следобед започва панелът „В равновесие“. В него доц д-р Теодора Ханджиева ще даде повече информация за мастната тъкан. След това, в с темата „Ново Аз: Трансформация и здравословен начин на живот“, се включва диетологът д-р Енджи Касабие. Върху „Естрогенът в живота на жената“ ще фокусира вниманието ендокринологът д-р Мария Калинкова.

Към менопаузата и здравословния начин на живот е насочен последният панел, „Отвъд границите“. Първи на сцената ще излезе естетичният дерматолог д-р Мария Тончева, разкриваща повече по въпроса „МЕНОПАУЗА – Моите тайни за перфектна кожа“. „Това, в което вярваме, е нашата реалност“ е темата на психотерапевта Боряна Григорова. На въпроса, как да живеем по-дълго и да останем здрави, в дискусионен панел, ще отговорят проф. Милена Георгиева, молекулярен биолог и епигенетик, Галя Георгиева, специалист по биоинформатика и предприемачът  Боряна Герасимова.

Отговори на специфични въпроси в зала Родопи

Като многопластово събитие, Форум за женско здраве ще потопи публиката във всеки един аспект от женското здраве. Това ще е възможно и благодарение на отговорите  на специфични въпроси, които специалистите ще дават в зала Родопи на Интер Експо Център.

Първи в програмата е Панел 1 – „Менопауза“, с акцент върху менопаузален преход и хормонално заместителни терапии. Сред основните въпроси, върпу които експертите ще се спрат, е „Как да се справим с менопаузата?“.

Циститът и безкръвното решение на разширените вени ще се дискутират в панела „Специфични заболявания“. Финалът на събитието ще даде лайфстайлът. Какво е влиянието на минералната вода върху здравето ни? Какви са особеностите на биологичният часовник? Защо са важни семейното планиране, здравето и превенцията? Отговорите на тези въпроси посетителите ще открият в зала Родопи, където ще бъде направена демонстрация на естетическа процедура на живо.

Форум за женско здраве ще се проведе в рамките на изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА. От 29 до 31 май те ще превърнат София в пресечна точка на медицината, денталната медицина, дерматологията и естетиката, събирайки над 180 изложители от 12 държави в изложбените зали и над 90 лектори в десетките събития от съпътстващата програма.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply