Кори Тейлър разтърси София: Концерт, който няма да бъде забравен

Въпреки проливния дъжд и бурята с гръмотевици на 30 май в София, колодрумът в Борисовата градина се изпълни с фенове на рока и метъла, очакващи незабравимо преживяване на първото от събитията на SOFIA SOLID 2024. И точно това получиха.

Вечерта започна с турската банда Black Tooth, която веднага завладя публиката със своята енергия и невероятна връзка с феновете. Със силни китарни рифове и мощни вокали, те поставиха висока летва за следващите изпълнители.

Датската група Siamese внесе нотка уникалност с добавянето на цигулка в своите изпълнения. Макар че дъждът ги принуди временно да прекъснат участието си, когато времето утихна, те се завърнаха на сцената и зарадваха публиката с още няколко песни.

Голямата звезда на вечерта – Кори Тейлър, накара всички да забравят за дъжда. Сет листът му включваше световноизвестни хитове на Slipknot и Stone Sour, както и тракове от най-новия му албум „CMFT 2“. Особено вълнуващ момент беше първото изпълнение на сцена на песента „From Can to Can’t“ – песен, която Тейлър е свирил само няколко пъти на живо, но никога на голяма сцена преди това турне.

Между песните Тейлър сподели с публиката своето намерение да разпространява позитивна енергия и да се отдръпне от негативното, което е прекалено присъстващо в съвременния свят. Това обещание бе посрещнато с бурни аплодисменти и одобрение от страна на феновете.

Концертът на Кори Тейлър в София, организиран от Fest Team, беше повече от музикално събитие – той беше пример за силата на музиката да обединява и вдъхновява въпреки предизвикателствата, които природата може да постави. Независимо от бурята, вечерта ще остане в сърцата на всички присъстващи като една незабравима рок и метъл приказка.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply