Сопраното Ема Шаплин с концерт в София на 11 октомври

Ема Шаплин ще изпълни своите брилянтни шедьоври за първи път в София с електронни музиканти, хор и струнен оркестър. Събитието ще се състои на 11 октомври в Зала 1 на НДК.

Тя е  модерно настроено френско сопрано, мега звезда от Франция, композитор, художник и не на последно място: красива жена.  Най-добрите режисьори се борят да участват в създаването на следващия ѝ спектакъл. Песента „Spente le Stelle“, „La Notte Eterna“ в нейно изпълнение има мистично кристално звучене и е една от любимите песни на съвременната поп-оперна сцена. Албумът ѝ „Carmine“ стана мултиплатинен в 25 страни.

Нейните представления са драматични, но изпълнени с любов към живота, понякога готически, но хипнотизиращи. Във всичко има усещане за красота и неизбежност.

Kъм специфичния си стил и харизма може да се прибави факта, че Ема е изнасяла концерти от дебюта си на някои от най-удивителните места по света, включително Акропола в Атина, както и гръцката арена „Олимпия“, Големия дворец на Кремъл в Москва, Еспланадата Операта в Сингапур, 3 вечери в Caesare Arena в Израел през 1999 г. и отново през 2004 г., театърът Carré в Холандия, в новоразкопан римски мавзолей на открито близо до Белград за 10 000 души, на концерт на открито на мястото на огромен храм в Бали, на тунизийския морски бряг на Хам Мамет, в театъра Колизео в Буенос Айрес и на 7000 места в “Луна Парк Арена” в Монако за събитие с кънки на лед, домакин на принц Алберт, на стадион в Чихуахуа за 25 000 души и точно над състезателната писта, за откриване на първата Формула 1 през нощта в Сингапур, концерт за изложението в Анталия 2016 г. и пеене за U.N.E.S.C.O 2016, U.N.H.C.R в Атина, 300-годишната годишнина на двореца на царицата за G8 в присъствието на 20 президенти с техните първи дами.

Информация за събитието може да намерите на www.bilet.bgwww.eventim.bg, както и касата на НДК.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply