Ъшър получи приз за цялостно творчество на церемонията за наградите БЕТ

Певецът, автор на песни, танцьор и актьор Ъшър, който е смятан за една от влиятелните фигури на съвременната ритъм енд блус и поп музика, беше почетен с приз за цялостно творчество на церемонията за наградите БЕТ (Блек Ентъртейнмънт Телевижън) в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Преди да му бъде връчено почетното отличие, Ъшър за пети път спечели наградата за най-добър ритъм енд блус/поп изпълнител. Така той зае второто място след Крис Браун за най-много призове в тази категория.

На 45 години Ъшър е вторият най-млад носител на наградата БЕТ за цялостно творчество. Единствено Уитни Хюстън – първата носителка на почетния приз през 2001 г., го е получила на по-ранна възраст – 37 години.

По две награди спечелиха певиците Тайла и Виктория Моне.

Тайла беше отличена в категориите за най-добър нов изпълнител и най-добър международен изпълнител. Песента On My Mama на Виктория Моне спечели приза за видеоклип на годината, както и специална награда БЕТ за мотивиращи и овластяващи песни на жени изпълнители.

В категорията за албум на годината беше отличен Michael на рапъра и активист Килър Майк, който спечели и отличието за най-добър рап албум на церемонията за наградите „Грами“ по-рано през годината.

Сиза грабна приза за най-добра ритъм енд блус/поп изпълнителка за втора поредна година. Тя е първата певица, която получава награда в тази категория, след като Бионсе я печели шест години подред в периода 2014-2019 г. Кендрик Ламар беше отличен като най-добър хип-хоп изпълнител за рекордния седми път. Той победи Дрейк, който е печелил четири пъти в категорията.

В категорията за най-добра хип-хоп изпълнителка отличието отиде при Ники Минаж за рекордния осми път. Това е първата победа на Минаж в тази категория от осем години. Йе и Тай Дола Сайн спечелиха наградата за най-добра група. Йе, известен преди като Кание Уест, за втори път получава отличието в тази категория. Преди той е награждаван заедно с Джей-Зи през 2012 г.

Бионсе спечели приза „Изборът на публиката“ за рекордния пети път. Тя получи отличието за парчето Texas Hold ‘Em. В категориите за най-добър актьор и актриса отличията получиха съответно Дензъл Уошингтън и Реджина Кинг. Уошингтън беше отличен за рекордния четвърти път, а Кинг – за трети.

В категориите за спортист и спортистка на годината отличията получиха съответно Джейлън Брънсън и Ейнджъл Рийс. Водеща на церемонията в театър „Пийкок“ в Лос Анджелис за наградите БЕТ за трети път беше актрисата Тараджи Хенсън.

Наградите БЕТ, учредени през 2001 г., се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, изпълнители и спортисти.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply