Според лекар консумацията на соя намалява риска от няколко агресивни форми на рак

Редовната консумация на соя намалява риска от няколко агресивни форми на рак и сърдечни заболявания, твърди лекарят Ниту Байекал.

Според нея ползите от соята се дължат на съдържанието на растителен естроген в нея, полезен за костите и сърцето. По думите й тя помага също и за намаляване на теглото и на интензивността на горещите вълни по време на менопаузата, а също така е ефективен за предотвратяване на рак.

В същото време лекарят предупреждава, че соята намалява ефективността на лекарствата за заболявания на щитовидната жлеза, така че ако имате такива, трябва да ядете този продукт с повишено внимание, пише Дарик. За да не се случи това, специалистът съветва соевите продукти да се приемат най-малко четири часа след приема на съответните лекарства.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply