Judas Priest отново зарадваха българската публика в един от най-силните рок концерти тази година

Хеви метъл класиците Judas Priest изнесоха поредния си страхотен концерт у нас. Това е шестият им концерт в България и трети в София от 2004 г. насам. За час и 45 минути вездесъщият вокал Роб Халфорд, гениалният китарист Глен Типтън, Йън Хил, Ричи Фокнър и Скот Травис отново зашеметиха българските фенове на рока. За съжаление от състава от години отсъства другият знаков китарист – Кей Кей Даунинг. Заедно с Типтън те често са сочени за най-доброто китарно дуо в метъла.

Рок събитието бе организирано от Fest Team, които напоследък се утвърдиха като организатори на едни от най-силните концерти у нас. Припомняме, че само в рамките на една седмица те организираха две знаменателни събития – шоуто на Брус Дикинсън на 16 юли и метъл канонадата на Judas на 19 юли.

Силно подгряване

Още в 19:30 излезе подгряващата група – английската DISTRICT 13, в чийто състав е и българският барабанист Асен Милушев. Тримата се раздадоха много с парчетата от своя албум „Step into the Fire“ и показаха страхотен твърд звук, както и някои по-мелодични изпълнения. После те споделиха, че да свирят на сцената, на която ще излязат легендите от Judas Priest, е сбъдната мечта и благодариха на организаторите за тази възможност. След това самите те отстъпиха място на групата, сочена от мнозина за

създателите на хеви метъла.

Judas Priest започнаха с парчето „Panic Attack“ от новия им албум „Invincible Shield“. След него обаче побързаха да върнат феновете си към корените на метъла с „You’ve Got Another Thing Comin’“. Последва още една класика – „Rapid Fire“ от култовия албум „British Steel“ (1980), който е определян за повратна точка за появата на хеви метъл звученето.

След нея Роб, Глен и компания поднесоха на екзалтираните фенове един стопроцентов хит от същата тава – „Breaking the Law“, а след него „Riding on the Wind“ от „Screaming for Vengeance“ (1982), „Love Bites“ от „Defenders of the Faith“ (1984) и още много парчета. Не ни бяха спестени и класиките „Sinner“ и „Turbo Lover“, която изправи на нокти феновете с характерния си микс от китари и синтезатор.

50 години на метъл сцената

72–годишният Роб Халфорд отдели време да поговори с българската публика, припомняйки че бандата съществува вече впечатляващите 50 години – от 1974 г., когато излиза първият й албум Rocka Rolla. След това той изброи някои от най-значимите тави на метъл боговете – като „Sad Wings of Destiny“ (1976), „Killing Machine“, British Steel (1980), „Turbo“ (1986), „Painkiller“ (1990) и много други.

Големият певец, който е може би най-добрият вокал в метъла на всички времена, благодари на феновете и им сподели, че те заедно са направили всичко това възможно – музиканти и фенове. Речта му за пореден път предизвика буря от викове и аплодисменти. Истинската кулминация на вечерта обаче тепърва предстоеше.

Повече за концерта на Judas Priest в Арена София може да прочетете в OFFNews.bg.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply