Искра Урумова, Симона Стоева и Ангелина Ангелова се срещат с читатели по време на Алея на книгата – Варна

Три от най-успешните съвременни български авторки ще развълнуват литературната столица на родното Черноморие

Най-лежерният и мързеливо усмихнат месец стартира с литературно преживяване с морска гледка, защото любимата Варна отново ще се превърне в литературна столица на родното Черноморие. От днес, 2 август, до 11 август Ларгото на бул. „Сливница“ ще приюти Алея на книгата – Варна 2024 г., а истинска литературна вълна от най-новите и най-обичаните книги ще залее посетителите на шатрата на издателство „Сиела“.

Освен свеж коктейл от заглавия на шатра №2 най-голямото българско издателство е приготвило и редица срещи с някои от разпознаваемите лица на съвременната ни литература, сред които и такива, родом от Варна.

Три морски стихии ще превърнат летните дни и вечери в истинско пиршество на добрите книги:

На 3 август от 19:00 ч. с възхитителната Ангелина Ангелова ще можете да си поговорите за горещия исторически роман „Благородството задължава“в рамките на първата премиера на книгата, организирана съвместно сАртПойнт.Модератор на събитието ще бъде огнената отговорна редакторка на романа Милена Ташева.

На 7 август от 19:00 ч. слънчевата Симона Стоева ще ви очаква на щанда на издателство „Сиела“, за да си поговорите, да ви даде автограф и да ви убеди, че „Всички ние сме мечти“.

А на 8 август от 19:00 ч. любимата ни варненска самодива Искра Урумова ще ви скрие шапката, буквално и преносно, с най-новата си книга „Последният милион“. Събитието се организира съвместно с АртПойнт.

Заповядайте от 10:00 до 22:00 ч. на най-книжната Алея по цялото Черноморие.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply