Започва филмовият фестивал във Венеция

Лейди Гага, Джордж Клуни, Даниел Крейг, Джулиан Мур и Брад Пит са сред известните личности, които се очаква да присъстват в италианския град за тазгодишното издание за най-дълго продължаващия фестивал в света, известен като „La Mostra“ – филмовият фестивал във Венеция.

Той ще бъде открит с продължението на филма „Бийтълджус“ на Тим Бъртън и силно звездно присъствие за бляскавото състезание, предаде АФП.

Пристигайки с водни таксита през Венецианската лагуна за десетдневното събитие, звездите ще върнат малко холивудски блясък към почитания фестивал след ниско бюджетно издание миналата година заради стачката в Холивуд.

Първа е премиерата на филма без конкуренция „Бийтълджус 2“, в който участва Майкъл Кийтън в ролята на предизвикващия хаос демон заедно с Уинона Райдър, Катрин О’Хара и Моника Белучи.

На 29 август погледите ще бъдат насочени към Анджелина Джоли в ролята на Мария Калас в „Мария“, биографичният филм на Пабло Ларайн за измъчения живот на оперната дива. Той е сред 21 международни филма борещи се за най-голямата награда „Златен лъв“, която ще бъде връчена на 7 септември.

Много очакван е мрачният психологически трилър „Жокера: Лудост за двама“, продължение на печелившия филм от фестивала във Венеция на американския режисьор Тод Филипс, базиран на героите от „Ди Си Комикс“, чието действие се развива в суровия Готъм Сити, пише БГНЕС.

В продължението се завръща Хоакин Финикс, който спечели „Награда на Академията“ за своята роля на проваления клоун с психично заболяване. Този път той ще си партнира с Лейди Гага в ролята на Харли Куин.

Даниел Крейг участва във филма „Queer“ на италианеца Лука Гуаданино, адаптация на романа на Уилям Бъроуз, чието действие се развива през 40-те години на XX век в Мексико сити. В „The Order“ на австралийския режисьор Джъстин Курзе играе Джуд Лоу в ролята на агент на ФБР, разследващ превъзходството на бялата раса в северозападната част на Тихия океан.

Испанецът Педро Алмодовар се завръща с първия си пълнометражен филм на английски език „The Room Next Door“ с участието на Мур и Тилда Суинтън.

Никол Кидман и Антонио Бандерас играят в еротичния трилър „Babygirl“ на нидерландския режисьор Халина Рейн относно влиятелна жена главен изпълнителен директор, която се впуска в разгорещена афера с много по-млад стажант.

Списъкът включва и филма „Бруталистът“ на американския режисьор Брейди Корбет, в който участва Ейдриън Броуди в ролята на унгарски евреин архитект, който емигрира в Америка след Втората световна война и се впуска в проект, който обещава да промени хода на живота му.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply