Достойна конкуренция на Джак Ричър срещаме в напрегнатия трилър „Безстрашен“ oт М. У. Крейвън

Един от майсторите на съвременния трилър излиза за пръв път на български език

Легендарният Джак Ричър на Лий Чайлд има милиони фенове по света, а за тяхното внимание вече претендира и нов негов конкурент – Бен Кейнинг, главен герой в новата сензация в трилъровия жанр – „Безстрашен“ от М. У. Крейвън. Интелигентно написан, напрегнат и непредвидим,„Безстрашен“се появява на български, за да даде старт на една от най-обещаващите съвременни поредици в жанра.

Съществуват пет милиона причини, поради които Бен Кейнинг – бивш елитен агент – е трябвало да изчезне безследно преди години. И само една, която да го върне обратно.

Когато лицето му грейва от всеки телевизионен екран в страната, а той се оказва заобиколен от обидно малък като за неговите умения полицейски отряд, мъжът, който не изпитва страх, разбира, че е дошло времето отново да изплува на повърхността след години плъзгане в сенките. Неговите умения са легендарни – и макар той определено да не е дяволът, то той е човекът, когото биха изпратили, за да го хване.

Нова невъзможна мисия очаква Бен. Нещо крайно странно се случва в едно нищо и никакво градче близо до границата. И там едни много гадни хора са готови на всичко, за да опазят тайната си. Те знаят, че Бен идва. И сега им предстои да разберат на какво е способен един истински безстрашен човек. Защото Кейнинг буквално не е способен да изпитва страх. И определено всеки на пътя му има защо да се страхува.

В духа на образците на жанра, но и иновативен в структурата и подхода си,„Безстрашен“задава ново ниво в съвременното писане на трилъри, като съчетава напрегнато действие с психологическа дълбочина и изобилие от интересни герои. Характерният стил на М. У. Крейвън проличава с остър като бръснач диалог, неумолимо темпо и сюжет, изпъстрен с неочаквани обрати.

Известен с умението си да съчетава суров реализъм с дълбоки емоционални залози, Крейвън създава вълнуваща история за оцеляването, изкуплението и за това докъде може да стигне човек, когато е поставен на границата на възможностите си. Резултатът е книга, която предефинира границите на жанра и завладява читателя още с първите си страници.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply