Kuzina очарова София с изискана гръцка кухня и авторско меню на шеф Стефанос Стамидис

Софийската кулинарна сцена се обогати с едно ново бижу – ресторант Kuzina. За да представи на широката публика своето уникално меню, заведението организира специален медиен обяд, воден от талантливия шеф готвач Стефанос Стамидис. Той е и съсобственик на ресторанта, и ще бъде гарант за качеството и страхотния вкус на предлаганите в него ястия.

Менюто, разработено от шеф Стамидис, впечатли гостите, сред които имаше удоволствието да бъде и екипът на Kafene.bg. Кулинарният експерт сподели, че целта му е да представи една по-различна гръцка кухня, отвъд познатите ни мусака и сувлаки, като подчертае разнообразието и дълбочината на традиционното наследство на Гърция.

Събитието се превърна в истинско кулинарно пътешествие из южната ни съседка, в което традиционните вкусове бяха преосмислени и съчетани по изключително атрактивен начин. От свежи салати с морски дарове и автентични гръцки сирена, до изискани месни ястия и десерти – всяко блюдо беше истинско произведение на изкуството.

Сред акцентите в менюто бяха:

Салата с месо от средиземноморски рак и авокадо дзадзики
Октопод с фава от Санторини
Фета сирене с хрупкави фило кори, фермерски мед и сусам
Кюфтенца от тиквички с микс гръцки сирена и гръцки йогурт
Пастицио Тартар (хрупкави макарони, говежди тартар, отлежало сирене Гравиера, яйчен жълтък)
Морски дарове гюветци
Калмари с тарама и мастило от сепия, маринован морски копър
Телешки бузи “Софрито” с пюре от кореноплодни зеленчуци и черен чесън

Десертите пък поставиха завършващ щрих на кулинарното преживяване, като съчетаха традиционни гръцки вкусове с модерни техники на приготвяне.

С уютната си атмосфера, вдъхновена от гръцкото гостоприемство, и изключителната си кухня, Kuzina се утвърди като предпочитано място за ценителите на добрата храна в София.

Ресторантът се намира в центъра на града (ул. „Хан Аспарух“ 36) и предлага уникална възможност да се насладим на автентична гръцка кухня, интерпретирана по модерен и изискан начин.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply