София Лорен навърши 90 години

Дивата на италианското кино София Лорен навършва 90 години.
София се ражда в Рим, но след няколко години семейството й се мести в Поцуоли. На 15 години тя участва в конкурса „Мис Италия“, където е избрана за „Мис Елеганца“.

Повратната точка за кариерата нй настъпва през 1951 г, когато се запознава с продуцента Карло Понти, който, след като я забелязва на един конкурс за красота, където тя е гост, ѝ предлага седемгодишен договор. В този период актрисата започва да използва сценични имена на снимачната площадка, като първо се нарича София Лазаро, а след това София Лорен, пише БГНЕС.

Сред първите роли на София Лорен е тази на Клеопатра заедно с Алберто Сорди в „Две нощи с Клеопатра“ на Марио Матоли през 1953 г. В края на 50-те години тя пробива и в Холивуд.

Заради множеството награди, които получава през годините, Лорен е удостоена с рекорд на Гинес като най-награждаваната италианска актриса в света, а от 1994 г. има своя звезда на холивудската Алея на славата.

Голямата любов на София е филмовият продуцент Карло Понти, за когото се жени на 17 септември 1957 г. Двамата са заедно до смъртта му на 9 януари 2007 г. Имат две деца – Карло младши и Едоардо.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply