Първото изложение за съвременно изкуство Sofia Art Fair отваря врати днес

На 3 октомври София се превръща в сцена за едно от най-чаканите културни събития на годината – Sofia Art Fair 2024. Първото изложение за съвременно изкуство в България, се провежда от 3 до 6 октомври във форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк и ще събере на едно място над 80 утвърдени и млади таланти, иновативни галерии и изкуствоведи, които щепредставят най-доброто от съвременното изкуство.

Официалното откриване ще се състои днес 3 октомври от 18.30 ч. с приветствие от организаторите и кмета на гр. София г-н Васил Терзиев, патрон на SAF.

И за да бъде изживяването незабравимо, Орлин Павлов и Милен Кукошаров ще споделят музикалния си талант с гостите на откриването на Sofia Art Fair, защото изкуството е значимо във всичките му форми.

Sofia Art Fair обединява талантливи артисти от цял свят, галерии и ценители на изкуството в едно общо пространство за творчество от над 4500 м2.

Първото издание, което се провежда под наслов „Изкуството е значимо“ предоставя платформа за диалог и вдъхновение между художници, галерии, колекционери и публиката. Събитието е с основен фокус върху ролята на изкуството като средство за междукултурен диалог, поставяйки София на световната карта на значимите събития за съвременно изкуство.

SAF предлага изключително разнообразна селекция отгалерии и колективи, включително представители от Австрия, Германия, Словакия, Чехия, Турция, Азербайджан. Освен рамките на събитието, публиката ще може да съпреживее богата съпътстваща програма с именити европейски гост лектори, импровизирани срещи с художници, изложба във виртуална реалност и специално подготвени кураторски обиколки.

Пълният списък с изложителите ще намерите тук: https://sofiaartfair.art/participants/. Всички изложенипроизведения се продават като вече има направени откупки, което показва и големия предварителен интерес към събитието.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply