Състоя се премиерата на книгата „Какво те спира?“от Изабел Пламенова

13 октомври 2024 г. Щрак, София. Място за големи сърца, за срещи и събития.

Едно развълнувано младо момиче, една сбъдната мечта и редица литературни ентусиасти, решили да прекарат своя неделен следобед на премиерата на стихосбирката „Какво те спира?“ от младата и талантлива авторка Изабел Пламенова.

Тя представи новото си творение пред публика от почитатели и литературни ентусиасти, които имаха възможност да се докоснат до дълбоките емоции, мечти и спомени, които книгата разкрива, да си поговорят и да получат автограф.

„Беше особено вълнуващ ден, ще го помня завинаги. Емоциите още ме държат. Хем нямах думи, хем исках да кажа толкова много неща. Най-важното казвам отново – Не мечтай, а си обещай! Какво те спира? и се надявам това да е посланието, което оставям у читателите. Благодаря на всички, които бяха с мен в този така важен ден, на семейството ми, което е винаги зад мен, най-вече на майка ми, която вярва в мен дори когато аз не вярвам в себе си и на баба ми, която ме потопи в света на четенето.“ – споделя авторката.

Нейната първа книга, „Какво те спира?“, е резултат от „дълго отлагано, но бързо взето решение.“ Това е „книга за търсенето и намирането. На ​любовта, на щастието и най-вече на ​себе си. Разкрива спомени, мечти и моменти на ​малко тъга и много любов. и се ​превръща в пъзел от всички, които са ​преминали през живота ми. (бел.ред. живота на авторката). Които ​избрах(а) да останат и които вече ги ​няма- споделя самата тя.

Според авторката „Какво те спира?“ е пъзел от съдби и истории, които се преплитат и рисуват живота такъв, какъвто е – една мозайка от чувства, думи, мечти и спомени.

Изабел вярва, че независимо дали читателите я познават или не, те със сигурност ще открият частица от себе си в нейните думи.

Книгата може да закупите на https://kakvotespira.my.canva.site/, а @kakvotespira_ е акаунтът в Instagram, от който започва всичко.

За авторката:

Изабел Пламенова е млад и вдъхновяващ творец, но вече е оставила следа в литературата и социалните мрежи. Въпреки своята 24-годишна възраст, Изабел споделя, че пише от почти толкова години. Живяла е в Нидерландия и Чехия, а в момента в София. Завършва висшето си образование със специалност „Медии и бизнес комуникации“, което я води до кариера като Маркетинг и ПР специалист, където отново често пише.

Писането е не само професия, но и страст за Изабел. Тя споделя публично своето творчество от четири години, като всичко започва в една студена януарска нощ, когато си задава въпроса: „Какво те спира?“ Тогава създава акаунт за поезия в Instagram, където публикува своите стихове. Освен поезия, тя пише и разкази, макар засега да споделя предимно поетични произведения.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply