Това е тайната на перфектната супа

Главен готвач от Великобритания разкри тайната на перфектната супа, пише Daily Mirror. Фил Биачи е кулинарен експерт и основател на компания, която продава зехтин и традиционни сосове. Според него приготвянето на вкусна, сгряваща супа, когато навън е студено, не е никак трудно. Биачи посочи три ключови елемента: бульон, зеленчуци и нещо млечно.

„Ако имате тези три ключови съставки, независимо от вариацията, вие гарантирано ще получите добра, богата супа“, казва Биачи, цитиран от БГНЕС

Експертът също призова да не се ограничавате до готови рецепти, а да проявите въображение в процеса на готвене и да експериментирате с различни комбинации от продукти.

Биачи препоръчва зеленчуците първо да се запържат в тиган в олио, а след това, когато омекнат, да се добави бульонът. Когато заври малко, трябва да оставите сместа малко да се охлади и да пасирате всичко в блендер. След това супата трябва да се затопли и към готовото ястие да се добави малко зехтин, сметана или заквасена сметана.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply