Освен че е вкусно, греяното вино се оказва и доста полезна напитка с куп свойства за здравето – от подсилване на имунитета, през настроението, до помощ с хранисмилането.
Ето повече за тях, които разкриват от Дарик:
- Подобрява кръвообращението
Греяното вино съдържа антиоксиданти, които помагат за подобряване на кръвообращението. Подпомага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и други проблеми със сърцето.
- Укрепва имунната система
В греяното вино има подправки като канела, карамфил и джинджифил, които са богати на антиоксиданти и имат антимикробни свойства. Така то може да помогне за укрепване на имунната система и борбата с инфекции.
- Подобрява настроението
Консумацията на греяно вино може да помогне за релаксация и подобряване на настроението. Намалява стреса и тревожността.
- Подпомага доброто храносмилане
Подправките в греяното вино – канела и джинджифил, могат да помогнат за стимулиране на храносмилането и улесняване на дигестията.
- Бори се с простуди и грип
Със своите антибактериални и противовирусни свойства и може да помогне за борбата с простуди и грип.