Полезно ли е греяното вино?

Освен че е вкусно, греяното вино се оказва и доста полезна напитка с куп свойства за здравето – от подсилване на имунитета, през настроението, до помощ с хранисмилането.

Ето повече за тях, които разкриват от Дарик:

  1. Подобрява кръвообращението

Греяното вино съдържа антиоксиданти, които помагат за подобряване на кръвообращението. Подпомага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и други проблеми със сърцето.

  1. Укрепва имунната система

В греяното вино има подправки като канела, карамфил и джинджифил, които са богати на антиоксиданти и имат антимикробни свойства. Така то може да помогне за укрепване на имунната система и борбата с инфекции.

  1. Подобрява настроението
    Консумацията на греяно вино може да помогне за релаксация и подобряване на настроението. Намалява стреса и тревожността.
  1. Подпомага доброто храносмилане

Подправките в греяното вино – канела и джинджифил, могат да помогнат за стимулиране на храносмилането и улесняване на дигестията.

  1. Бори се с простуди и грип

Със своите антибактериални и противовирусни свойства и може да помогне за борбата с простуди и грип.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply