Храна

Няколко странни факта за храната, които може би не знаете!

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често могат да се крият много тайни, които малко хора знаят. Това са само няколко очарователни, изненадващи и откровено странни неща за храната, които ще ви разкажем.

А тук може да видите 3 здравословни български хапвания, на които да наблягате през лятото.

Лютите чушлета

Цветът на лютата чушка не разкрива изобщо дали тя е люта или не. Това, върху което трябва да се съсредоточите е нейния размер – колкото по-малка е тя, толкова по люта ще бъде. Предупредени сте!

Бананите

Може да ви звучи странно, но хората, които са консумирали скоро банани са предпочитани от комарите. Вече знаете каква храна да избягвате преди къмпинг.

Авокодо

Авокадото е наистина непредвидим плод ? Още нещо интересно за този плод освен бързата промяна, която настъпва във външния му вид е, че никога не трябва да храним с него птици или котки, понеже за тях, то е отровно.

Гравитацията

Изглежда, че гравитацията има страхотно чувство за хумор и обича да се закача с нас, всеки път, когато искаме да си налеем питие. Как да се справим с това още не е ясно ?

Цветна храна

Пъстрата храна прави децата хиперактивни. Храните, които са в багрите на червеното или жълтото действат най-добре на малчуганите.

Кафе

Зърната на кафето, същност не са зърна, а плодове, които приличат повече на боровинки. Правилното им название е „плодове на растението кафе“.

Чай

Никога не трябва да се пие чай, който не е прясно сварен. Японците имат поговорка, която гласи: „Вчерашният чай хапе по-лошо от змия“. Студеният чай дразни стените на стомаха и според китайците е смятан за отрова.

Пчелен мед

Медът е безсмъртен. Най-старият мед е бил открит през 1922 г. от Хауърд Картър – в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.

Камембер

Камемберът трябва да се яде възможно най-близко до своя срок на производство, но никога след срока на годност.

Яйцата

Ако едно яйце се издига на повърхността, когато е поставено в малко вода, то вече не става за ядене. Това се случва, защото газовете се натрупват вътре в яйцето и то започва да „плува“.

Кисело зеле

Киселото зеле се грижи за вашата фигура. Неговата киселост помага за разграждането на мазнините в организма и помага при загубата на тегло.

Черен шоколад

Ако хапнете парченце черен шоколад преди хранене, това ще повиши нивото на глюкоза в кръвта и ще остави чувството за ситост у вас. Така, след като се нахраните ще се чувствате сити, но не и преяли.

Голямата тайна на храната

Храната е винаги по-вкусна през нощта. Всяка храна. Винаги. ?

Източник: kanal3.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply