img

Колко килограма трябва да тежите, според възрастта и и ръста си? (таблица)

/
/
/
Има много методи за изчисление на идеалното тегло, но в голяма част от тях липсва много важен фактор – възрастта.

Именно затова френският учен Пол Брок разработва една от най-точните формули за изчисление на теглото.

Специално за дамите той казва, че до 40 годишна възраст идеалното тегло е -110 от височината. Или, ако сте висока 160 см., то идеалните килограми за вас са около 50. Но, ако сте минали 40-те години, нещата вече стават по-различни. Тогава от височината се вади 100. Например дама с височина 165 см. и години над 40, трябва да тежи около 65 кг.

Ако сте над 50 години към крайния резултат трябва да добавите още 5%. Например жена на 55 години, висока 170 см. 170-100=70. 5% от 70=3.5, значи идеалното тегло в случая е 73.5 кг.

Естествено, трябва да се вземе предвид и видът на фигурата, както и факта, че на някои хора костите са по-тежки. Затова най-добрият показател може би си остава начинът, по който изглеждате.

Източник: Beu.bg

Коментирай чрез Facebook
loading...

1 Comments

  1. Дрън, дрън това са пълни глупости! Колкото толкова, хората не са еднакви, имат различни генетични особености, различна скорост на обмяната на веществата, не са машини изработени по стандарт. Рекламирането на отслабване, диети, фитнеси и пр. е удобна практика за затъпяването на населението, измислена от либерастите! Не им вярвайте!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *