img

10 сигнала на Вашето тяло, които Ви подсказват, че имате нужда от помощ

/
/
/

Нашето тяло е една от най-сложните машини, съществувала някога. Като всяка друга машина, то непрекъснато изпраща информация за дефекти: в този случай, за работата на нашите вътрешни органи и системи. Въпреки всичко, ние често пренебрегваме това, което нашето тяло се опитва да ни каже. Това са 10 тревожни сигнала, които то ни изпраща. Обърнете им внимание.

1. Тъмни кръгове под очите.


Тъмните кръгове под очите могат да се появят от недостиг на сън. Лекарите препоръчват да спите в продължение на поне 7-8 часа всяка нощ. Въпреки това, те могат да се образуват в резултат на нещо друго, като например анемия. Това заболяване се характеризира с недостиг на червени кръвни клетки, които правят кожата под очите тъмна.

2. Промяна в цвета на пръстите.


Ако сте забелязали, че пръстите ви често променят цвета си, трябва да сте наясно, че за това се крие сериозна причина. Това е знак, че имате синдром на Рейно – състояние, при което ниските температури причиняват спазми в кръвоносните съдове, водещи до промени в цвета на кожата в пръстите.

3. Замъглено зрение.


Ако очите ви се уморяват често и сте започнали да забелязвате, че от време на време изпитвате трудност в разпознаването на хора и разчитането на пътни знаци от определено разстояние, е възможно да сте развили късогледство или астигматизъм. В такъв случай е необходимо да посетите очен лекар.

4. Петна пред очите.


Те приемат различни форми: могат да бъдат точки или ивици. Петната могат да се появят внезапно и често в присъствието на ярка светлина. Ако продължите да ги виждате повече от една седмица, консултирайте се с лекар. Това може да представлява ранен признак на катаракта или друго сериозно заболяване със зрението.

5. „Музика“ в стомаха ви.


Къркоренето на стомаха е причинено от процеси на работа в червата. Ако това се случва рядко, тогава няма за какво да се притеснявате. Но ако забележите стомахът ви да издава звуци редовно или те да бъдат придружени с болка, тогава трябва да посетите лекар незабавно.

6. Лющене на кожата.


Лющенето на кожата е индикация за липса на витамини в тялото. Балансираната диета бързо може да върне кожата ви към нормално състояние. Ако лющенето е придружено от сърбеж, тогава трябва да посетите лекар незабавно. Възможно е да имате гъбична инфекция.

7. Частична загуба на обоняние.


Загубата на обоняние с напредване на възрастта се появява в резултат на увреждане на нервната система. Но ако сте сравнително млади и сте започнали да забелязвате, че губите чувството си за обоняние, трябва да посетите лекар. Това може да бъде резултат от силна настинка или вирусна инфекция.

8. Потрепване на клепачите.


Продължителното потрепване на клепачите може да е признак, че очите ви са претоварени. За да преодолеете това, трябва да ги измиете с памучни тампони, напоени със студена вода. Ако това не работи и потрепването продължава, тогава трябва да потърсите помощ от невропатолог. Възможно е това да бъде признак на сериозен проблем с нервната система.

9. Шум в ушите.


Тинитусът се характеризира с шум или звън в ушите. Много хора се опитват да не обръщат внимание на това усещане, вярвайки, че то не застрашава тяхното здраве по никакъв начин. Но този постоянен шум може да бъде причинен от заболяване. Въпреки това, най-разпространената причина за появата на състоянието е силен шум при определен вид работна среда.

10. Разместване на раменна става.


При някои хора раменните стави изглеждат хлабави или могат да бъдат местени в различни посоки. Това е индикация за нестабилна раменна става – състояние, при което топката на раменната кост излиза извън гнездото на ставата. То може да се появи при хора, които са родени с много гъвкави връзки или да бъде причинено от травма при спорт. И в двата случая, обаче, това състояние е опасно. То може да доведе до наранявания и дислокация.

Източник: bgnow.eu

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *