майка

10 трудни и трогателни неща, които майките никога не казват на децата си!

Всяка майка на света е блестящ пример за безкористност, състрадание, преданост и любов.

Опитът на майчинството не се поддава на логично разбиране или обяснение. Просто не може да се опише или разбере, освен ако нямате собствено дете.

Майка ти вероятно никога не ти е казвала за някое от тези неща. Но това не означава, че не е изпитала – всички от тях.

Ти я караш да плаче… доста често.

Тя се е разплакала, когато е разбрала, че е бременна. Когато си се появил на бял свят. Понякога плаче от щастие, от страх или тревога. Тя чувства твоята болка и щастие и ги споделя с теб, независимо дали я разбираш.

Тя ти е давала последния си залък.

Когато я погледнеш с тези големи очи.. тя просто не може да ти устои и знае моментално, че да нахрани теб и да напълни твоето стомахче ще я направи по-щастлива!

Боли… наистина боли

Боли я, когато й дърпаш косата, когато я докоснеш с тези нокти, които е невъзможно да се отрежат, боли я когато я ухапеш докато пиеш мляко. Драскаш ребрата й, когато я риташ по стомахчето, стържеш й стомаха за цели 9 месец, правиш тялото и да агонизира, когато се появяваш на бял свят.

Тя винаги се е страхувала.

От момента в които ти си се появил, тя прави всичко възможно да те защити. Тя става твоята мама мечка. При всяка твоя крачка и малка стъпка, тя е била наоколо. Тя е винаги готова да те успокои след всеки лош сън.. или среднощна треска.Тя винаги е била там, за да се увери, че всичко е добре!

Тя знае, че не е перфектна.

Тя знае всички нейни недостатъци.. и се мрази за това. Най-строга към себе си е, когато стане дума за теб. Иска да е перфектната майка – да прави всичко правилно —но понеже и тя е човек и тя прави грешки.Вероятно все още се опитва да прости на себе си за тях.

Тя те е гледала докато спиш.

Имало е нощи, когато си бил буден до 3 сутринта. Тя се е молела най-после да заспиш. Едва си е държала очите отворени докато ти е пяла и те е молила “моля те.. моля те.. заспи.” След като заспиш.. цялата й умора ще изчезне, когато легне до теб и те погледа.. това мило и нежно същество което спи до нея..

Тя те е отгледала много повече от девет месеца.

Имал си нужда от нея. Тя е била до теб. научила се е да те държи, докато чисти къщата. Научила се е да те държи, докато се храниш, държала те е дори, когато си бил заспал. Раменете са я болели, гърба й се е схващал.. но тя винаги те е държала, защото ти си имал нужда от нея. Бил си щастлив в прегръдките й, наслаждавал си се на топлината и целувките й.. тя е знаела това и те е държала, прегръщала и целувала, колкото е нужно! Независимо от всичко!

Всеки път когато плачеш й късаш сърцето.

Когато тя те е чуела да плачеш.. сърцето й се е късало на хиляди парчета! Тя е правела всичко възможно да спре сълзите ти и когато е успявала..за нея това е бил един от най-щастливите мигове!

Винаги те е поставяла на първо място.

Тя не се е хранила, не е спала, не се е къпала. Винаги е поставяла твоите нужди, преди нейните. Прекарвала е цял ден за твоите нужди.. и в края на деня не е имала сили за нейните. Но следващия ден би се събудила и направила всичко това отново.. защото ти означаваш всичко за нея!

Тя ще направи всичко това отново.

Ще го направи отново и отново. Да си майка е едно от най-трудните неща на света.. и понякога това да си майка ще те обтегне до пределите ти. Плачеш, контузваш се, падаш,изправяш се, учиш се. Но в същото време изпитваш толкова радост и любов, колкото не си предполагала, че сърцето ти може да понесе. Въпреки цялата болка, късните нощи и ранните утрини за теб, това да си майка е най-голямото щастие на тази земя!

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply