img

Внимание, родители! Нова опасна мания превзема децата в България – пазете ги от „Синия кит“!

/
/
/
loading...
„Скъпи родители! Обърнете внимание на поведението на децата си и погледнете в детските мобилни телефони. Сега се разпространи в играта, „Blue Whale“ или „Silent House“.

Децата работят чрез кореспонденция, и откарвани до самоубийство. Бъдете внимателни! “ Това съобщение разпространяват различни руски сайтове, както и сайтове в Казахстан, Украйна, Киргистан.

Син кит – така се нарича новата онлайн руска рулетка, която играят подрастващите русначета, казахстанчета, украинчета, киргизстанчета.

Написвайки „синий кит“ /с хаштаг/ – ти си вече част от играта. С теб се свързва на лични съобщения „настойник“, „гуру“, „куратор“, който в продължение на 49 дни ти дава задачки. Задачките са повече от екстремални и тяхното изпълнение задължително трябва да снимаш и качиш в мрежата, напр. да изрисуваш с бръснарско ножче син кит на ръката си, или пък да си накълцаш вените, или пък да ходиш по външен парапет на голяма височина, или пък да запалиш нещо в дома си.

На 50-ти ден инструкцията е да умреш: скок от горен етаж, да се хвърлиш под гумите на движещ се автомобил или пък под влак, въже, избирай. При отказ следват заплахи за убийство на родители, брат, сестра, роднини и т. н., съобщава Флагман.

До 7 февруари самоубилите се деца в Русия е вече с бройка над 180 и това само за около половин година. Родители и учители са в паника, в отделни области „играта“ става освен социален и политически проблем. А засегнатите области са над 10.

В Киргизстан на 9 февруари полицията публикува данни за 19 случая на самоубийство /от началото на годината/ свързани по някакъв начин с хаштага в социалните мрежи.

Преди два дни украински полицаи докладваха за група младежи от Ивано- Фарнциск, които искат да се самоубият, хвърляйки се пред колите на булевард.

Миналата година в РФ е арестуван Филипп Будейкин /с прякор – Лисицата – Лись/ 21- годишен, който е предполагаемият автор на играта и извратеният мозък подтикващ към смърт. Лошото е, че в продължение на месеци Филип – администратор на страница на група за смърт „вКонтакте“, е зомбирал около 30 последователи, които продължават да „самоубиват“ деца.

Съветът на експертите играта се разпространява с голяма скорост и е много вероятно скоро тя да прехвърли границите на Федерацията. Те съветват родителите да прегледат профилите на децата си в подрастваща възраст и ако забележет нещо съмнително, да докладват страници и профили.

Останалите хаштагове за „играта“, които могат да бъдат проследени са синийкит, тихийдом, морекитов, f53, f57, f58.

В Русия вече е пуснат и клип- пропаганда срещу „Синия кит“.

Източник: trafficnews.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *