отвара рецепта

Невероятно бърз ефект: Просто направете тази отвара и ще хвърлите очилата на боклука, а сърцето ви ще е като чисто ново (рецепта)

Ако носите голям диоптър или страдате от аритмия на сърдечния мускул, задължително трябва да прочетете следващата статия и рецептата с тинктура от глог, за която ни разказа наша читателка и твърди, че има доказан ефект при нея.

За лечебните качества и благоприятното му действие на сърцето вече сме разказвали. Плодовете и цветовете на глога, са полезни за направата на чай, който може да се приема като средство за лечение дори и от малки деца.

Лечение с тинктура от глог

Именно химичния му състав го прави толкова уникален.

Активните вещества в глога, а именно проантоцианидинът, помагат за подсилването на сърдечната дейност, както и за разширяването на кръвоносните съдове, което пък от своя страна подпомага кръвооросяването. Билката няма странични и нежелани ефекти. Може да се комбинира дори и с приема на лекарствени препарати. Препоръчва се и за лечението на световъртеж, а след редица изследвания, доказано действа върху намаляването на диоптъра.

Ето и лековитата рецепта за приготвяне на тинктура от глог, за която искаме да ви разкажем, и която научихме от нашата редовна читателка.

Сушен глог се намира в почти всяка билкова аптека, ако не можете да си наберете сами такъв. Вземате стъклено шише, от един литър и пълните три пръста от плодовете на глога. Доливате ракия, докато стигнете до 900 мл. от обема на шишето (важно е да не бъде долято до горе).

Престоява около две седмици на тъмно и след това, започвате да пиете по една глътка на ден, не повече, без да вадите плодчетата от бутилката. След това продължавате с нова тинктура, приготвена по същия начин. За глога, като билка, е препоръчително да се консумира по-дълъг период, за да може да разкрие напълно лечебните си свойства и да получите желания ефект.

За така приготвената тинктура от глог, вече казахме, че ще ви възвърне част от доброто ви зрение, като освен това може да се прилага и при болки в сърдечната област и лечението на аритмия. Може да се консумира продължително време без почивка, пише bilka.info.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply