рецепта за сладкиш

Любимият ми сладкиш беше Тирамису, но след като опитах този… Мммм само него хапвам (рецепта)

Можете да приготвяте тази торта всеки ден!

Всички съставки в нея са достъпни, а приготвянето й не изисква много време. Рецептата е вдъхновена от италианската кухня и със сигурност ще допадне на всеки вкус, дори и най- капризния!

Не се колебайте, а я направете още днес! Зарадвайте семейството и близките си с неповторим десерт!

Необходими съставки:

За крема:

Захар – 1 чаша

Яйце – 1 брой

Пшенично брашно – 1 супена лъжица

Прясно мляко (топло) – 1 чаша

Картофено нишесте – 1/2 супена лъжица

Краве масло – 200 грама

Основа за тортата:

Бисквити – 420 грама (55 броя)

За декорация:

Какао

Как да си я приготвите:

За крема: разбийте захарта с яйцето.

Добавете брашното, топлото мляко и нишестето. Сложете на котлона, като разбърквате непрекъснато на слаб огън, докато се получи гъст крем. Оставете да изстине и добавете маслото, а след това разбийте с миксер. Сложете в хладилник.

Подредете бисквитите във формата, най-добре е да бъде правоъгълна, в 5 слоя по 11 броя. Намажете всеки слой с крем. Най-отгоре поръсете готовата торта с какао през цедка. Опитайте я след 3 часа, но не и преди това.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply