img

Научих тази рецепта от една рускиня, но тортата е толкова лесна и вкусна, че всеки трябва да пробва!

/
/
/
Loading...
СЪСТАВКИ:
За блатовете:

Брашно – 600 грама
Кондензирано мляко – 1 консерва
Яйце – 1 брой
Сода или бакпулвер – 1 чаена лъжичка

За крема:

Прясно мляко – 750 мл
Краве масло – 200 грама
Захар – 300 грама
Яйца – 2 броя
Брашно – 5 чаени лъжички
Ванилова захар – 12 грама
Орехи – Половин чаша.


Начин на приготвяне:

В купа изсипете кондензираното мляко, добавете яйцето, пресятото брашно и бакпулвера.
Замесете еластично тесто, което да не се лепи по ръцете ви. Разделете тестото на 8 равни части. Всяка част от тестото разточете в кръг с диаметър около 26-27 см. Печете блатовете върху сух тиган от двете страни до златисто кафяво. Блатовете се запържват много бързо. Готовите блатове се охлаждат, като се заравняват краищата им и се отстраняват ръбовете. С излишъците ще поръсете тортата за украса.

Подготовка на крема:

В тенджера изсипете млякото, добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте всичко и сложете на силен котлон. Оставете крема да заври при непрекъснато разбъркване, а след това оставете и да къкри, докато се сгъсти (около 5 минути), след това отстранете от огъня. В горещия крем добавете омекналото масло и разбъркайте добре или разбийте с миксер на ниска скорост.

Върху плоска чиния или подложка за торта, намажете добре с топъл крем и покрийте с блат. Така подредете цялата торта. Отделените краища смесете с нарязани орехи. Накрая намажете с крем от всички страни тортата и след това я поръсете с ореховите трохи.
Поставете тортата в хладилник за една нощ.

Коментирай чрез Facebook
loading...
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *