каланхое

Изглежда като красиво стайно цвете, но е толкова мощно, че лекува редица болести – трябва да го имате в дома си!

Чудодейните свойства на каланхоето открай време се ползват в домашните лечебни рецепти. То помага при простуди, киселини в стомаха, зъбобол.

Сокът от каланхое ни предпазва от вируси, бактерии, спира кървенето, перфектно лекува рани. Той е богат на витамини и микроелементи.

Съществуват няколко важни причини да си отглеждате каланхое у дома. Поставете на перваза напрозореца си това полезно растение и вижте как да го прилагате в грижите за здравето си.

При простуда капнете няколко капки пресен сок от каланхое във всяка ноздра и веднага ще усетите отпушването на носа си.

Ако сте се порязали, изплакнете със студена вода лист от каланхое, леко надраскайте кората му с нож, и след като от него потече сок, го приложете към раната. Така тя ще зарасне по-бързо.
В случай на стомашни киселини измийте едно малко късче от листо на каланхое и го изяжте. В рамките на 3-5 минути ще се отървете от киселините.

Когато имунната ви система отслабне, листата от каланхое ще ви бъдат полезни. Те неутрализират вредните вещества, пречистват кръвта и помагат да се предпазим от настинки. Листата могат да се добавят към картофени и други зеленчукови салати, предварително измити и накълцани на ситно.

Каланхоето ще ви помогне при зъбобол.

Сдъвчете листа и го задръжте на болния зъб за 15-20 минути.
Прясно изцеденият сок от каланхое е добро лекарство при циреи, екземи и кожни обриви. Също така ще ви послужи идеално за премахване на петна и черни точки по лицето.

Източник: зажената.бг

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply