как да разговаряме с родителите си

Как да разговаряте с РОДИТЕЛИТЕ си, когато остареят – ПРОЧЕТЕТЕ това и го запомнете, за да не ги наранявате!

Александър Галитски е артист и арт-терапевт, който живее в Израел и работи предимно с възрастни хора, като ги учи да рисуват и да правят дървени фигурки.

Ето неговите съвети, които ще ви помогнат да общувате с остаряващите си родители по-лесно:

Не се опитвайте да ги промените

Когато бяхме деца, беше изтощително да чуем за момчето на съседа, което има перфектни резултати и винаги слуша родителите си.

Сега, когато са стари, сигурно ще чуете как съседът „излиза всеки ден, докато седнете цял ден и не правите нищо“. Въпреки че може да е доста досадно да ги чуете да говорят така, не се опитвайте да ги промените. Просто не можете да промените хората в тази възраст – да ги приемете така, както са.

Избягвайте конфликти

Подобно на децата, трябва да имате търпение с по-възрастни родители. Не реагирайте на агресията или недоволството им – ако го направите, губите. Слушайте ги и се опитайте да решите истинския проблем – това е единственият начин да не се чувствате виновни в края на краищата.

Не очаквайте разговорът да е приятен

Те стават нервни и мрачни като нас. Хей, в края на краищата те са само хора. Винаги, когато са ядосани, опитайте да говорите с тях и никога да не ги пренебрегвате, само защото са стари.

Ето какви стъпки можете да предприемете, за да помогнете на възрастните ви родители:

Покажете състрадание, разбиране и съпричастност, но не съжаление. Състраданието е важно, но не действайте така, сякаш са безпомощни и бедни.

Нека плачат на рамото ви

Никога не чакайте да отидете при родителите си, само когато ви викат. Винаги трябва да имате две истории – истината и история само за тях. Вашите родители са прекарали целия живот в подкрепа на вас и е време да им върнете услугата. Разбира се, ние не казваме, че трябва да ги лъжете, но вие сте далеч по-способни от тях, така че да бъдете тяхната подкрепа.

Прощавайте им

Да се ​​научите, как да прощавате миналото е много важно. Ако не прощавате днес на родителите си, утре може да е твърде късно. Ако искате да се движите напред, трябва да сте силни и да научите как да прощавате.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply