img

Случва се САМО ВЕДНЪЖ на 2.5 милиона раждания! Вижте сиамските близнаци на ТАЗИ МАЙКА (снимки)

/
/
/
loading...
Майка от Пакистан се надява на чудо! Децата й – сиамски близначки са родени със слепени главички, но имат отделни мозъци.
Зайнаб Биби на 35 години ражда Сафа и Марва в болницата в Пешавар през януари. Въпреки, че главичките на бебенцата са слепени, скенерът показва, че и двете имат собствен мозък. Лекарите са на мнение, че сложната операция за отделянето на близнаците може да бъде успешна.
Въпреки това сценарият по отделянето им ще е много сложен. В момента екип от медици търси международни експерти в областта на отделянето на близнаци, които да помогнат за съставянето на план за тежката операция.
Семейството на сиамските близначки обаче живее в тежка нищета.
Зайнаб губи съпруга си 10 дни преди да се родят момичетата. Чичото на близнаците Мохамед Садакат е изключително притеснен за бъдещето на семейството, защото след смъртта на мъжа си Зайнаб трябва да изхрани и другите си 5 деца.
Раждането на близначките Сафа и Марва е изключително рядък феномен.
Той се случва веднъж на 2,5 милиона раждания. Около 40% от тези близнаци се появяват мъртвородени, а онези, които все пак оцеляват при раждането, умират в рамките на 24 часа. Ако все пак оцелеят през първото денонощие, има 80% риск да загинат пред да са навършили 2 годинки, освен ако не бъдат разделени. Разделянето обаче също крие рискове – едно от двете близначета може да забави развитието си.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *