викане на дух с молив

Нова мания превзе тийнейджърите по света – да извикаш дух с молив!

Ново странно увлечение, появило се в Twitter, завладява Интернет. Хиляди тийнейджъри викат и общуват с мексикански дух на име Чарли.

Викането на духове става модно поне веднъж през живота на всяко поколение и днешното не прави изключение, само името е различно, и е подкрепено от хаштаг – #CharlieCharlieChallenge.

Как да извикаме духа #CharlieCharlieChallenge?

Процедурата е много проста. По време на сеанса участниците слагат два молива на кръст върху лист хартия, който е разчертан на четири квадрата, а в тях са написани думите „да“ и „не“.

След това участниците в сеанса трябва да зададат въпроса: „Чарли, Чарли, тук ли си?“, за да извикат духа. Ако моливът, който е отгоре, се задвижи и посочи „да“, значи духът Чарли е на линия и можете да му задавате въпроси (изискващи отговори да и не).

Особено важно е след края на сеанса да произнесете фразата: „Чарли, Чарли, може ли да спрем?“. Ако не го направите, оставяте отворен портал за духовете, които може да влязат в дома ви и да започнете да чувате гласове, да виждате странни сенки или движещи се предмети.

Има различни версии, кой именно е Чарли. Според една от тях, това е дух на момче, което се е самоубило, според други е демон, който внася хаос в дома ви.

Социалните мрежи са пълни с видеоклипчета с „отговорите“ на Чарли.

Какво движи моливите? Науката обяснява

Че моливите се раздвижват без външна намеса е факт. Но какво ги движи? Всичко опира до гравитация, сила на триене и неточно разположение на моливите. Работата е там, че между двата молива има минимална повърхност на съприкосновение, която при това е добре полирана – т.е. почти липсва триене. Така че и най-малкият полъх (от дишане) или недобро балансиране на двата молива води до раздвижване на горния молив.

Ако искате да разобличите играта, направете проба с моливи, без хартия и без призоваване на Чарли и ще видите, че моливите пак ще се раздвижат.

Източник: Independent

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply