8 нетрадиционни приложения на формичките за лед, които обаче ще ви накарат да си оближете и пръстите!

Формите, които основно са предназначени за образуването на лед във фризера, може да се използват за много повече неща от замръзване на водата и охлаждане на напитките.

Вижте няколко начина на използване на формите за лед, което може би не знаехте досега.

1. Шоколадови ягоди

Такъв шоколадов десерт се прави много лесно – във формата напръскайте малко олио и излейте разтопен шоколад, а след това поставете ягодките.

2.Вино на кубчета

Ако ви е останало малко вино, излейте го във форма за лед и замразете. Когато ви е необходимо може да го използвате за напитки, коктейли или сангрия, дори в готвенето. Качеството и свежестта ще бъдат запазени.

3. Мляко с шоколад

Ако искате да си направите малко по-различна чаша мляко, ползвайте шоколадови кубчета, които вече сте направили във формата.

4. Масло и подправки

В калъп за лед поставете дребни клонки подправки и малко масло. Замразяването ще ги запази свежи, без да изсъхнат и ще ви бъдат полезни за всяко следващо готвене.

5. Алкохолни желе „шотове“

Направете желе от мартини или джин и ги поставете във форма за лед, за да замръзнат.

6. Замразено кафе

Направете нескафе и го излейте във форми за лед. След като замръзне, винаги когато ви потрябва плътно и хубаво студено кафе, не го разхлаждайте с вода, а сложете няколко кубчета от кафето в чаша и добавете млякото.

7. Вкусни и свежи кубчета

Във формата за лед поставете лист мента и малко парче лимон, след това добавете вода. Така ледените кубчета ще ви послужат за много неща – промяна на вкуса на обикновена или минерална чаша вода, лимонада, сок, коктейл или друга алкохолно напитка.

8. Мини-сладолед

Поставете парче плод по избор във формата и добавете сок по избор. Вкарайте малки пластмасови пръчки в среда на плодовете и поставете във фризера. Когато са готови, може да си хапнете мини освежаващ сладолед.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply