защо погребваме хората до 3 дни

Трябва да го знаете! Защо погребваме хората до 3 дни!

Колкото и да ни се иска да живеем вечно, хората сме обречени да умрем един ден.

Ето защо, проблемът с погребението, рано или късно ще се отрази на всички. Важно е да се знае как да се подготвим за този ден и най-важното – Кога да изпратим в последното пътуване починалия. Днес от Girl.bg ще ви кажем, защо е решено мъртвите да се погребват на третия ден след смъртта им от гледна точка на християнските обичаи.

Кога трябва да се погребват хората

Според православните канони е решено, мъртвите да се погребат на третия ден след смъртта им.

Защо три дни?

В петък Исус умира, възкръсва в неделя. Следователно 3 дни. Следващият каноните християнин, трябва да знае, че до третия ден душата е на земята, а от 3-тия до 9-тия ден на душата се показва задгробния живот.

Според светите отци, в продължение на три дни душата на починалия е в близост до тялото му. Ако погребем тялото, душата няма да има къде да отиде. През този период, между тялото и душата продължава да съществува връзката, която в никакъв случай не може да бъде премахвана. Душата в последните три дни трябва да бъде у дома си сред близки и приятели.

Но от 9-ия ден от тежкият срок започва да тече за душата на починалия. Тя преминава през изпитания, в които признава всичките си грехове. В периода от 9-ти до 40-ия ден на роднините препоръчваме да се молят за починалите. На 40-ия ден душата е предадена на съдът Божий, който определя мястото, където да отиде. За предпочитане е на 3-ти, 9-ти и 40-ти дни да се прави панихида .

СЪВЕТ

След смъртта на близкия и до 9-ия ден, роднините на покойника трябва да се въздържат от забавления. Дори и ако в този период се планира сватба или кръщене, е по-добре да се отложи.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply