пещерата Сон Дунг

За да посетите тази пещера трябва да се запишете 2 години по-рано, да отделите $3000 долара, а обиколката трае 5 дни (снимки)

За да влезете в най-­красивата пещера в света Сон Дунг, която се намира във Виетнам, трябва да се запишете на опашката две години по-­рано, пише Travel Wires.

Тази подземна красота е била открита през 1990 от местен жител, който случайно минал покрай нейния вход. Въпреки, че първата експедиция била организирана през 2009 г., никой не посетил пещерата.

През 2013 г. се организираха първите официални обиколки и оттогава интересът за посещение се увеличи толкова много, че сега за влизане в нея се чака повече от две години!

Виетнамската агенция Oxalis е единственият туроператор, който има разрешение да организира екскурзии в Сон Дунг, която е част от националния парк Фонг-На-­Ке Банг. Агенцията вече обяви нови дати за туровете през 2017 г. и билетите бяха продадени само за 20 часа.

Пещерата може да посетят само 500 души годишно, за да не се навреди на вътрешната ѝ екосистема.

Тя е дълга пет километра, а за да се види цялата, са необходими около пет дни и още допълнителни два преди и след експедицията. Цената за това приключение е 3000 долара на човек, а влизането в националния парк е 600 долара.

Ето как изглежда това чудо на природата:

Сон Дунг

пещерата Сон Дунг

най-красивата пещера

Сон Дунг във Виетнам

Сон Дунг - най-красивата пещера

Сон Дунг

Сон Дунг пещера

Сон Дунг, Виетнам

пещера, Виетнам

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply