чаени торбички

Приложенията на чаените торбички, за които никой не ви е казвал!

Чаша чай винаги е добра идея, независимо дали е сутрин за старт на деня или вечер преди лягане.

Благодарение на чаените торбички, можете да му се насладите дори в офиса, така че вече нямате извинение да пропуснете хубава, здравословна напитка. Но какво правите, след като си стоплите чаша чай? Вероятно изхвърляте торбичката в боклука, нали?

Е, вероятно ще се откажете от този навик, след като прочетете тази статия, защото имаме за вас 12 брилянтни начина да използвате чаените торбички.

При слънчево изгаряне

Торбичката чай може да облекчи слънчевото изгаряне, като спре сърбежа и успокои белещата се кожа. Черният чай съдържа киселина, която оказва благоприятен ефект, елиминиращ излишната топлина от изгарянето. Следващият път, когато отидете на плаж, не забравяйте да си вземете и черен чай.

При подпухнали, изморени очи

Вероятно има нощи, когато се отдавате на телевизионни маратони и на сутринта се оказвате с подпухнали очи като на зомби. Можете да се отървете от сенките под очите и да ги освежите с помощта на танините, съдържащи се в черния чай. Трябва само да сложите няколко използвани торбички чай в добре затваряща се опаковка в хладилника. На сутринта вземете охладените торбички и ги сложете върху очите си. Оставете ги да действат около 15 минути.

При леки изгаряния

Поради високото съдържание на танини, черният чай може да успокоява възпаление, предизвикано от твърде високи температури. Освен че облекчава болката и възпалението, черният чай пречи на кожата да се бели. За третиране на леки изгаряния, поставете две или три охладени, използвани торбички чай върху мястото, като компрес.

При пърхот

Пърхотът е едно от най-досадните неща и е доста трудно да бъде премахнат напълно. Заместете шампоаните против пърхот с няколко торбички чай. Сварете чай и оставете торбичките около час, преди да използвате чая, за да измиете косата си. Редовният масаж на скалпа с чай ще ви отърве от пърхота и ще направи косата ви блестяща.

За премахване на брадавици

Използвайте торбичка зелен чай за брадавиците. Поставете я върху мястото и я закрепете с лепенка. Оставете да действа 15 минути и я заменете с нова. Антиоксидантите в чая ще спрат растежа на брадавиците. Може също да пиете по 2-3 чаши зелен чай, за да се предпазите от HPV вируса.

При миризливи обувки

Срам ли ви е, когато си събуете обувките? Не се тревожете. Можете лесно да се отървете от неприятната миризма само с помощта на няколко чаени торбички. Поставете ги във всяка обувка и те ще абсорбират миризмата и влагата, а обувките ви ще миришат като нови.

Тор за градината

Торбичките чай могат да са много полезни, ако обичате градинарството. Те намаляват киселинността на почвата, благодарение на танините, а това означава по-малък риск от развитие на гъбички по корените на растенията. Просто сложете чаена торбичка в почвата, когато посаждате дръвче и семена и ще имате най-красивата градина.

За миене на съдове

Никой не обича да мие чинии, но понякога се налага да търкате загоряло и петна, което не е нито бързо, нито лесно, със сигурност и не е приятно. Можете много да си улесните живота, като накиснете мръсните съдове за една нощ заедно с няколко използвани торбички чай. На следващия ден съдовете няма да са толкова мазни и ще се мият много по-лесно.

За почистване на огледала

Използваните чаени торбички улесняват бърсането на огледала, особено когато са изпръскани с водни капки. Напоете парцал с чай, приготвен от няколко чаени торбички, след което забършете огледалото в банята. То ще засияе като ново.

При лоша миризма на ръцете

Рязането на лук и беленето на чесън може да остави ужасна миризма по ръцете. За да се отървете от нея, потъркайте пръстите си с използвана чаена торбичка и малко течен сапун. Това значително ще неутрализира миризмата. Друг начин да почистите ръцете си е като ги натопите в топъл разтвор на чай и вода.

При болезнени венци

Да си натъпчете устата с чаени торбички изглежда смешно, но е чудесен начин да успокоите болезнените венци. Охладете в хладилник няколко чаени торбички и ги поставете върху засегнатото място в устата. Те ще успокоят венците моментално. Можете да ги използвате по същия начин при афти и възпаления в устата.

При лоша миризма в дома

Чаените торбички неутрализират домашните миризми, ако ги поставите в хладилника или коша за боклук. Пуснете няколко използвани торбички чай на дъното на коша и те ще поемат лошата миризма, попречвайки й да се разпространи в кухнята. Приберете няколко торбички в хладилника и той ще е винаги свеж.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply