пухкави питчици

Направете тези пухкави питчици и гледайте как даже трохите ще се изядат – стават за 20 минути, а са супер вкусни!

Може и навън да е топло, но на тези пукхави питчици никой не може да устои!

Толкова са вкусни, че винаги се омитат до последната трошичка! Освен това са супер бързи – 20 минути и са готови!

Продукти:

1 чаша вода
1 с.л. захар
3 с.л.
олио
1/4 ч.л. сол
10 гр. суха мая
3 чаши брашно
3 скилидки чесън

Приготвяне:

Смесете олиото, захарта, солта, маята и брашното в отделна купа.
Омесете еластично тесто, като добавяте по малко от топлата вода. Бъркайте с дървена лъжица, а когато стане по-гъсто – доомесете на ръка.
От тестото оформете топки с размерите на малка ябълка.
Сложете ги в тавичка, намазана с олио, на разстояние една от друга.
Покрийте тавата с кърпа. Оставете тестото на топло място за около 5 минути.
Пъхнете питките в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете готовността с дървено шишче.
След това намажете отгоре още горещите питки с счуканите скилидки чесън.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply