прически за жени над 40

Прически за жените без възраст: Как да оформим косата, ако сме на 40, 50, 60, 70 и плюс, така че да изглеждаме десетилетие по-млади!

Може да ни е омръзнало, но това твърдение е истина: Чрез правилната прическа  една жена, която е на … (да не цитираме цифрата) може да се подмлади визуално!

Какво съветват стилистите?

1.  Освежете цвета на косата си. Повече от 70% от жените, които се осмеляват да боядисат косата си, избират цвят с тон по-светъл от естествения си цвят или направо избелват косата.

Стилистите казват също, че ако имате светъл тен, прекалено светлите цветове правят лицето по-безизразно.

2.  С посивяването със сигурност трябва да се борим.

Най-добият цвят е с няколко нюанса по-светъл, отколкото естествения.

Ако косата ви още не е започнала да побелява, не трябва да обновявавате цвета по цялата коса, а само по контура на лицето и краищата на косата; за блондинки – златисти нюанси, за брюнетки – мек карамел.

3. Не режете косата много късо. Много жени смятат, че след 40-тата година е необходимо да преминат към къси прически , но стилистите са съгласни, че прекалено късата коса само добавя години към възрастта на жените.

В допълнение, дамите често просто искат фризьорът да ги подстриже „над ушите“, без да мислят за формата и стайлинга.

Ако наистина е станало непоносимо да се справяте с дългата коса или се притеснявате, че вече не е толкова гъста, колкото на младини, експериментирайте с прическата.

Така например каскадната подстрижка  ще осигуридопълнителен обем и ще прикрие липсата на плътност. Но имайте предвид: по-късо от нивото на брадичката по-добре не се подстригвайте.

Ако сте над 40

Когато жената е в началото на 40, тя започва да осъзнава, че годините минават с неумолима скорост. И все пак, дамите на средна възраст са много женствени, те придобиват определен чар с настъпването на зрелостта. Това означава, че са достигнали елегантната възраст! И точно сега е много важно да изберете прическата и вашият стил.

Това не е моментът да експериментирате с драматичен стил и цвят на косата. Но можете спокойно да експериментирате с бретона … Или леко да промените цвета на косата. Това ще освежи лицето ви и ще скрие първите сиви коси.

На блондинките много им отиват кичури, а  брюнетките изглеждат по-благородни, ако добавят няколко тона карамел или мед в косите. На много им отива изсветляването на косата с един или два тона.

Един отличен избор за жените над четиридесет е прическата на пластове. Тя е ефектна и дава голям обем на всяка коса. Ако една жена иска да изглежда съблазнителна, хубаво е да избере вълни в косите – по-едри или по-леки къдрици.

коса по възраст

коса по възраст

50-годишните

Модерните прически са за всички възрасти – така и 50-годишните може без страх да изпробват къса прическа и стилно каре, така че да изглеждат зашеметяващо!

Петдесетгодишната жена е майка, съпруга и баба. Всичко това си е голяма отговорност!

На тази възраст трябва да помним, че русата коса подмладява, а тъмната състарява. При боядисване трябва да изберете подходящия цвят според тена и цвета на очите.

Например на жените с „топли“ очи отива видът на блондинка, а зелените, сиви и сини очи подхождат на червена коса. Тъмният цвят на косата ще отива на една енергична, делова жени, която води активен начин на живот.

коса по възраст

коса по възраст

60-годишните

Това отдавна не е възрастта, когато трябва да събираме сивата коса в „бабешки кок.“ Изабела Роселини и Хелън Мирън могат да ви покажат какво значи да изглеждаш младежки и на 60.

Шестдесетгодишната жена има добър вкус, сдържаност, чувство за стил и действие. Най-доброто решение за нея е по-късата прическа, на чиято основа може да се прави всякакъв стайлинг.

Късата коса опростява грижата за нея и винаги изглежда модерно. Ако една жена предпочита къдрици, то трябва да внимава за тяхната дължина, така че да не са по-дълги от дължината на рамото – така ще фокусира вниманието от лицето към шията.

По-късата коса може да се събере на кок, да се повдигне или „раковина“. И винаги ще изглежда добре, модерно и стилно.

коса по възраст

коса по възраст

коса по възраст

70 и повече години

Изглежда, че колкото повече годинки трупаме, толкова повече табута възникват в гардероба, грима и дори прическата. Можете лесно да опровергаете тази теория!

Каквато и прическа да избере една жена, какъвто и да е цветът й, най-много я краси самочувствието! Ако го има в достатъчна степен, тя винаги ще бъде необходима, значителна и привлекателна.

А прическата – това е просто един щрих в нейния образ, който ѝ добавя красота, женственост и чар.

коса по възраст

коса по възраст

коса по възраст

И не забравяйте, че възрастта е състояние на тялото, а не на душата!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply