билки за вагинални проблеми

Имате тази билка в градината, но не сте знаели, че тя лекува интимните части. Убива всички видове гъбички и лекува маточни фиброиди

Вагиналните парни бани са естествено средство за почистване и детоксикация.

Това лекарство, което се споменава не е ново и започва да се превръща в много известна спа-мода. За щастие е лесно да си го приготвите у дома.

Парните бани трябва да се извършват един или два дни след цикъл (не се препоръчва да правят това по време на бременност или в случай, че предполагате, че сте бременна), да детоксикирате и да се справяте с всеки дисбаланс с шийката на матката и матката.

Тези бани също помагат да се окисли кръвта, да се почистват мембраните на вагиналната и маточната тъкан, да се елиминират замърсителите от организма, да се контролира менструалния цикъл, да се премахнат инфекции с дрожди или вагинални кисти, както и маточни фиброми.

Тези вагинални парни бани обикновено имат продължителност от 20 до 45 минути и трябва да се внимава за парата, която не трябва да е твърде топла или твърде близо, за да се избегне изгаряне или дразнене на вагиналната тъкан.

Следните билки са тези, които могат да се използват за тези вагинални вани:

– Лавандула
– Риган
– Босилек
– Розови листенца

Ето как можете да правите тези вагинални вани при домашни условия:

Сварете четири литра вода и направете своя избор от сушени или пресни билки.

Приблизително една чаша сушени билки, а в случай, че използвате пресни билки три чаши.

Сварете в продължение на десет минути и след това оставете да престои пет минути.

След това прецедете билковата вода в купа или леген, оставете леко да охлади, за да не се изгорите, седнете на решетъчен стол върху купата без бельо.

Поставете кърпа или одеяло около кръста си, за да създадете палатка над купата и да не излиза парата.

Оставете парната смес в вана и околните места за около 20 до 30 минути.

Затоплянето на интимния участък увеличава притока на кръв и осигурява по-добро снабдяване на клетките с хранителни вещества, антитела и кислород. В комбинация с положителните свойства на билките ефектът е двоен.

Нормално е да се почувствате няколко спазми или да имате вагинално изпускане след парната баня, най-вече докато я правите за първи път.

Това средство може да се прилага веднъж или два пъти на всеки шест месеца.

Източник: Тарго.бг

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply