Закуска за пречистване на тялото и намаляване на теглото

Ако искате да се отървете от няколко килограма, трябва да имате предвид, че 90% от успеха ви е в храненето. Много момичета и жени вярват, че за отслабване трябва да умреш от глад или да ядеш полусуха елда, която ти залепва за гърлото и едвам я преглъщаш и да изпиеш с литри кисело мляко. Това не е така!

Разбира се, мислейки за менюто през деня трябва да съобразите много неща: да бройте калориите, да обърнете внимание на съдържанието на протеин, мазнини и въглехидрати в продуктите, правилно да разпределите времето между храненията.

Всичко това е много важно, но дори и в рамките на твърдата рамка на правилното хранене можете да ядете здравословни и най-важното вкусни ястия. Многократно сме говорили за това, че здравословното отслабване и ускоряването на метаболизма се прави с 5 хранения: 3 основни (закуска, обяд, вечеря) и две междинни закуски.

Най-важното нещо за тези, които отслабват, е да не пропускат закуската, защото този конкретен прием на храна захранва целия ден, задейства храносмилателния процес и е отговорен за метаболизма . Правилната закуска трябва да се състои от сложни въглехидрати , които постепенно се абсорбират от тялото и ни дават трайно усещане за ситост.

Идеална закуска за тези, които следят фигурата си е – овесена каша. Ще ви кажа как да си я приготвяте правилно, за да ускорите процеса на отслабване и правилно да почистите тялото на натрупаните шлаки и токсини.

Отслабваща закуска
Ще ви трябва

2 супени лъжици овесена каша
1 кофичка нискомаслено кисело мляко
1 ч.л. какао
1 ч.л. смлени семена от лен
5-7 сини сливи

Как да си го приготвите

В дълбок съд, разбъркайте овесената каша с какао и ленени семена, изсипете сместа с кисело мляко и разбъркайте всичко добре.
Нарежете на малки парчета сливите и ги поставете в получената овесена каша. Поставете всички съставки в блендер.

Въведете навика да ядете това полезно ястие. Със сигурност ще почувствате облекчение и ще видите положителен резултат върху кантара. Препоръчително е да започнете деня с чаша топла вода с лимонов сок и след 15 минути да направите закуската. Не забравяйте да споделите тази информация с приятелите си!
Източник: blitz.bg/

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply