Логически загадки

9 логически загадки, които са само за умници – ще се пробвате ли?

Логическите пъзели и гатанките са полезни за мозъка. То го карат да работи на пълни обороти. Именно поради тази причина ви предлагаме тези 10 увлекателни „загадки“ с малка уловка, пише Obekti.bg.

1. Пилотирате самолет от Лондон до Берлин. Има две прекачвания в Прага. Каква е фамилията на пилота?

2. Влизате в тъмна стая. В нея има газова печка, керосинова лампа и свещ. В джоба си имате кибрит с една-единствена клечка. Кое ще запалите първо?

3. Бизнесмен купува кон за 10 лева и го продава за 20. След това купува същия за 30 и го продава за 40. Какъв е общият приход за бизнесмена от двете сделки?

4. Кой е този, който ходи на четири крака сутринта, на два по обед и на три вечерта?

5. В гората има заек. Започва да вали. Под кое дърво ще се скрие заекът?

6. Двама души вървят един към друг. И двамата си приличат изключително много (да речем, че са клонинги на Елвис Пресли). Кой от двамата ще поздрави другия пръв?

7. Имате 2 въжета. Когато ги запалите от единия край, и двете горят точно 1 час. Проблемът е, че през това време изгарят неравномерно. Как можете да измерите 45 минути използвайки само тези две въжета и запалка?

8. Куче = 3. Котка = 3. Прасе = 4. Риба = 0. На какво е равен един петел и защо?

9. Докажете, че не живеете в компютърна симулация. Сега докажете на себе си, че външният свят и другите хора съществуват.

Отговори: 

1. Вашата собствена фамилия.

2. Кибритената клечка.

3. 20 лева.

4. Човекът. На четири крака, когато е бебе, на два – когато е възрастен и на три, когато остарее.

5. Под някое мокро дърво.

6. По-учтивият.

7. Трябва да запалите първото въже – едновременно и от двете страни. Така ще разберете колко са 30 минути. Същевременно палите и второто въже от единия край. Когато първото изгори (минали са 30 минути), запалете второто от другия край, за да получите останалите 15 минути.

8. Петел = 8 (кукуригу).

9. Реален отговор не съществува. Можете обаче да научите много за ключовите приоритети на човека по начина, по който ще отговори на тази гатанка.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар