Как да се предпазим от грипа

В пика на вирусите и грипа Ви предлагаме супер лесен трик за имунизация!

По време на честите вируси и настинки, този трик е много ценен! Вирусите ще останат минало в дома си, с помощта на този стар трик, който е използвал и нашите предци.

Нищо ново, че чесънът има силно дезинфекционо, антибактериално и фунгицидно действие. Ефектът на чесъна може да се сравни с този на антибиотиците. Става въпрос за растение, което изобилства с повече от 200 различни биологични съединения, сред които са етеричното масло глицин, калций, фосфор, селен и големи количества витамини B и С. С оглед на това може да се заключи, че чесънът  действа невероятно срещу стрептококи, коремен тиф, гъбичните и вирусни инфекции, пише zajenata.bg.

В сезона на грип и настинки, лекарите препоръчват често проветряване на помещенията, в които прекарваме най-голямата част от деня, за да останем здрави. Освен това можете да използвате този прост трик, за да дезинфекцирате въздуха в дома.

Лесно и бързо:

Количество чесън, което ще поставите по ъглите на стаята, в която прекарвате по-голямата част от деня или в която спите. Чесънът се свързва с вредните бактерии и микроорганизми от въздуха, така че този, който дишате ще остане чист. Чесънът, който сте използвали за пречистване, не бива да се използва като храна.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар