най-дебелия мъж

Най-дебелият мъж в света ляга под ножа, за да отслабне с 300 кг!

Мексиканец, тежащ 590 килограма, за когото се смята, че е най-дебелият мъж на света, се подготвя за операция, с която може да свали половината от теглото си, съобщават неговите доктори.

Мъжът, известен като Хуан Педро, има диабет, високо кръвно, хронични проблеми с белите дробове и се нуждае от спешно намаляване на килограмите, за да ограничи риска си от преждевременна смърт, казва доктор Хосе Кастанеда Крус.

„Това е интервенция, която ще бъде направена на две части. Това е така заради големия риск от усложнения, на които той (пациентът – бел. ред.) е изложен. Така че ще се извърши на две пъти с разстояние помежду им от шест месеца“, казва докторът.

При първата процедура ще бъде отстранена голяма част от стомаха на пациента, а при втората, останалата част ще бъде блокирана, за да може Хуан Педро да се чувства заситен и да намали количеството храна, което приема.

Доктор Кастанеда се надява в шестте месеца след първата операция пациентът да загуби 59 килограма, с което рискът му от рак, причинен от наднорменото тегло, намалява с 52%. Според медицинския екип 32-годишният Хуан Педро може да отслабне с до половината си тегло през тези шест месеца.

Източник: Канал 3

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply