Преместване

Как да прецените кога е време да заживеете заедно?

Преместването в общо жилище с партньора е важна крачка. Много хора я правят преди да са готови. За да разберете дали сте на подходящ етап за съвместно съжителство, вижте дали при вас са налице някои особени признаци, че сте готови да се преместите заедно.

И двамата имате сходни причини да се преместите заедно
Важно е мотивите ви за бъдещо съвместно съжителство да се припокриват. Иначе нещата не биха имали успех. Мъдрите хора казват, че за една двойка е важно да има общи цели, ценности и да гледа в една посока. Част от тези цели и представи са мотивите за съвместно съжителство. Ако те са еднакви или поне сходни, време е.

Нито един от двамата не се чувства притиснат да се мести
Хубаво е, когато няма напрежение. В много връзки единият партньор е притискан системно от другия за различни неща. Единият иска брак, другият не. Единият иска деца, другият смята, че му е рано. Единият иска поне да живее с другия. Не такива са плановете на половинката му.
Жалко, че се случва така. Но ако при вас нещата някак естествено са довели до този ход е много добре, защото явно наистина е време да се решите на тази стъпка.

Ходили сте на почивка неведнъж и се получава супер
Някои двойки неглижират ходенето на почивка заедно и ако се появи проблем, не му обръщат особено внимание. Важно е обаче нещата да ви се получават като по вода, защото това говори до каква степен сте склонни да правите компромиси, да се напасвате, да се разбирате или ако сте абсолютни щастливци – да не ви се налага да правите нито едно от изброените, просто защото сте перфектна двойка!
Ако нямате никакви пререкания докато сте заедно на почивка, това е добър знак. Означава, че ще живеете прекрасно заедно.

Всеки зачита личното пространство на другия
Хората имат нужда от време и място само за себе си. Колкото и социални същества да сме, колкото и да имаме нужда от компанията на себеподобни, личното пространство е жизненоважно.
Ако вие и партньорът ви се отнасяте към тази ценност с внимание, всичко ще бъде наред, като се преместите заедно.

Споровете ви не са кой знае какво
Съжителството на някои двойки е белязано от скандали и сериозни конфликти. Незнайно защо обаче продължават съвместното си съжителство. Но ако вашите спорове не могат да стъпят и на малкия пръст на подобни конфликти, надали бихте имали проблеми да заживеете заедно. Не се колебайте повече, дерзайте в тази посока.

Източник: Az-jenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply