Трикове за колата

Няколко безценни трика за колата, които ще са ви от полза за тежката зима!

Зима – изключително трудно време на годината за всички шофьори. Всяка сутрин се сблъскваме с редица проблеми с колата :  замразено стъкло , фарове и врати,проблеми с акумулатора и ключалките…

Днес ще споделим с вас гениални простички трикове , които ще ви помогнат да избегнете най-често срещаните проблеми с колата.

зимни трикове за шофьори

Съвети за шофьори

  1. Запотени стъкла
    Да се справим с този неприятен феномен помага обикновен крем за бръснене . Просто нанесете лек слой върху стъклата и след това ги избършете със суха кърпа. На стъклената повърхност ще се образува микро-слой, който ще предотврати запотяването и заледяването .
    зимни трикове за шофьори
  2. Мръсни фарове
    Всеки водач се опитва да държи източниците на светлина на колата чисти, защото това се отразява на безопасността на пътя. За почистване на фаровете от замърсявания не е задължително да се използва химия. Да се отървете от калните натрупвания  ще помогне обикновена  паста за зъби ! Нанесете продукта върху замърсената повърхност с гъба, след това измийте с вода.
    зимни трикове за шофьори
  3. Стар акумулатор
    Ако има вероятност колата да не може да запали  сутринта, необходимо е да намеритетерен с лек наклон и да я паркирате. Това ще ви позволи да ускорите по инерция , след това да включите на трета предавка и да стартирате двигателя без помощта на стартера.
    зимни трикове за шофьори
  4. Замразено предно стъкло
    За да се избегне този проблем, опитайте се да паркирате колата с предното стъкло на изток . В слънчево време сутрешното слънце ще го загрее и ще стопи леда. Този трик ще ви спести 10 минути на ден.
    зимни трикове за шофьори
  5. Замръзнала ключалка
    Какво може да бъде по-лошо от замръзналата ключалка на вратата, багажника или люка за резервоара? В никакъв случай не трябва да го загрявате с топла вода или със запалка! Това може да доведе до много неприятни последици.За по-лесно отваряне на вратата на колата е достатъчно да вдишате топъл въздух в ключалката през сламка . Горещият въздух ще разтопи тънкия слой лед вътре в механизма на ключалката.
    зимни трикове за шофьори
  6. Замръзна врата
    Това се дължи на натрупаната влага на уплътнителните ленти. За да се избегне това неприятно явление, направете следното: Избършете гуменото уплътнение  с кърпа, натопена в растително масло , след това премахнете остатъците с хартиена кърпа. Маслото ще отблъсне водата и вратите няма да се замразяват.зимни трикове за шофьори
  7. Замръзнали чистачки
    От този проблем може да ви спасят най-обикновени чорапи . Просто облечете с тях чистачките  и оставете колата през нощта в такова състояние. Само не долепяйте чистачките за стъклото! Да отлепите чорапите от него ще бъде много по-трудно, отколкото чистачките.

    зимни трикове за шофьори

Не забравяйте да споделите тези практически съвети с други шофьори – те ще ви бъдат благодарни!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply