Когато майка ми видя как чистя банята се хвана за главата, но със сигурност трябва да пробвате, защото ефекта е поразителен!

Каква е мечтата на всяка домакина? Да не губи време в досадното чистене! Днес ви предлагаме нещо, което, без преувеличение, ще ви спести двойно повече време при чистенето на банята. Резултатът ще е съвършен блясък!

Научете  как да почиствате плаката от чешмата  по този необичаен начин и ще се родите!

Как да изчистим бързо банята

Защо се образува плака върху някои повърхности в банята, например, хромирания смесител ? Причината е проста – наличието на минерали и вар във водата. Ако почиствате кранчетата с  химикали отново и отново, вие може да повредите повърхността им сериозно и трайно.

Много по-добре е да използвате народни средства – хем ще премахнете мръсотията, хем ще щадите повърхностите, хем няма да дишате химия . Защо толкова много хора страдат от астма в днешно време? Много просто – заради  изобилието на химикалиоколо нас, които непрекъснато вдишваме!

Как да почистим смесителя на мивката

ЩЕ ВИ ТРЯБВА:

  • презервативи , балони или найлонови торбички
  • 9% разтвор на оцет

ПРИЛОЖЕНИЕ:

  1. Напълнете балона или презерватива с оцет, разреден наполовина с вода. Може да използвате и найлонова торбичка, но няма да е толкова надеждно.
  2. Поставете презерватива с оцет върху чучура на мивката.
    лесно почистване на банята
  3. Оставете необичайния накрайник да подейства в продължение на няколко часа. След това го махнете, подсушете и се насладете на ослепителния блясък! Нито следа от плака.

КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ВАРОВИКА С ЕДНО ДОКОСВАНЕ

  1. Много е лесно да се отстрани котления камък от  резбованите връзки на душа . Просто подръжте маркуча на душа в съд с вряща вода. Методът е подходящ за хромирани и пластмасови маркучи ! След престой в много гореща вода ще бъде лесно да отстраните плаката.
    лесно почистване на банята
  2. За да почистите дори най-тесните процепи на смесителя , използвайте  сода за хляб  и стара четка за зъби . Нанесете паста от сода за хляб и вода върху проблемните области, разтрийте леко с четката и сте готови!
    лесно почистване на банята
  3. Жълтата плака върху тоалетната  изглежда отвратително, но с този проблем също се справя оцетът. Налейте оцет в тоалетната за през нощта и на сутринта тойя ще ви посрещне удивително чиста. Дори няма да се наложите да търкате!
    лесно почистване на банята
  4. Ако има варовикови отлагания по стените на ваната или мивката, сложете върху проблемните зони парцал, напоен с оцет , за около 30 минути. Наслагванията ще изчезнат!
    лесно почистване на банята
  5. Варовиковите отлагания по  стените на душ-кабината  са истинско наказание, но има един сигурен лек срещу този проблем. Разтворете във вода прах за пране, добавете оцет и избършете с разтвора замърсяванията. Стъклените врати на душ-кабината почистете до прозрачност с помощта на кърпа, напоена в леко затоплен оцет.
    лесно почистване на банята
  6. Ръждата , която се трупа по повърхността на ваната или мивката, лесно може да се измие, ако използвате за почистването й  оцетена есенция  .
    лесно почистване на банята

Сега вече знаете  как да премахнете лесно мръсотията в банята  .

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply