img

Опитайте се да докоснете пръстите на краката си и ще разберете дали имате сърдечни проблеми! Вижте подробности!

/
/
/

Последни изследвания показват, че чрез един много лесен метод можете да узнаете състоянието на вашето сърце. А именно, здравни експерти предполагат, че ако сте достатъчно гъвкави, за да стигнете до пръстите на краката си, това показва, че сърцето ти е в добра форма също. Статия, публикувана във вестник “Heart and Circulatory Physiology ” обяснява, че можете лесно да се провери състоянието на сърцето си чрез докосване на пръстите на краката.

1

Методът не може да бъде по-опростен. Седнете на пода с краката си изпънати напред и пръстите на краката, сочещи нагоре. Протегнете ръка и докоснете върха на пръстите на краката си с ръце. Ако тялото ви е достатъчно гъвкаво, за да се докоснат до пръстите на краката си, това показва, че сърцето ти е здраво и гъвкаво. Проучването е проведено от изследователи от Университета на Северен Тексас и японци с 526 участници на възраст от 20 до 83. Обектите са в  изпълнение на първия тест за гъвкавост, докато техните кръвно налягане, артерии и сърдечната дейност се измерват. В края на проучването, изследователите са открили връзка между тялото и еластичността на артерия, особено в участници над 40.

2

Обяснението е, че тези, които не биха могли да стигнат до края на пръстите на краката,  действително са с схванати кръвоносните съдове, което показва индикация за влошено състояние на сърцето, както и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Японски изследовател д-р Ямамото, “Ако можете да се докоснете пръстите на краката си, докато седите прави, сърцето ти все още е доста добре. Ако не можете , може би ще трябва да отидете на кардиолог. “3

Твърдостта на мускулите на гърба и краката са свързани със сковаността на сърдечните съдове, защото те имат колаген състава си.

Въпреки това, лекарите са категорични , че схванатите мускули не винаги са признак на болест на сърцето.

4

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: