Стандарти мъжка красота

Вижте как са се променили стандартите за мъжка красота от 1900 г. до сега! (снимки)

Мъжете винаги са се стремили да бъдат красиви, стилни, успешни и, разбира се, привлекателни за дамите. По каприз на модата, те стават по-мъжествени, секси и безгрижни. През някои десетилетия мъжете са подстригвали мустаци и бради,а и мускулите са изиграли голяма роля в промяната на облика на мъжката красота.

Представяме ви най-красивите мъже от началото на 20-ти век по целия им път до настоящия момент.

1900 – Часът на борците и силните мъже

Изпълненията на Еуген Сандоу в началото на 20-ти век са били толкова популярни сред жените, като концертите на Бийтълс през 60-те години. Дори Арнолд Шварценегер има няколко статуетки, изобразяващи известния спортист.

1910 – Елегантност

Първата световна война донася на мода за мустаците на преден план – такъв стил се счита за красив и мъжествен.

1920 – Елегантна коса и замечтан поглед

Всеки губи ума си върху киното и филмовата звезда Рудолф Валентино. Почти всеки мъж с лъскава коса, сресана на път, автоматично се превръща в безспорен красавец.

1930 – Секси мустаци

Образът на мъжката красота е атлетично тяло с добра стойка, широки рамене, тесни бедра, и силни мускули. А мустаците на Кларк Гейбъл са на върха на модата.

1940 – Военна мъжественост

Основният образ на човек по време на Втората световна война е бил тежък, мъжествен.

Отворена сексуалност

През 50-те рокендрола и поп музиката са любимите жанрове. Най-популярната прическа беше перчем над челото.

Бунтарски дух

Хиляди подражатели се появиха след показването на “Дивият” с Марлон Брандо – млади мъже се возят на своите мотоциклети, носят кожени якета, и наричат ​​себе си “трудни момчета.”

1960 – Чувствен поглед и скандална сексуалност

По това време, Ален Делон е символ на мъжката красота. Атлетичен млад мъж с момчешки функции и чувствен поглед на замечтани сини очи се смята за съвършения мъж.

Свободата на себеизразяване

В края на десетилетието е означавано от хипита и рока. Джим Морисън, фронтмен на “The Doors”, е напълно очарователен с уникалната си харизма и дълбоки текстове.

1970 – Напомпани мъже

Докато хипита завладяват света и мъжете не са различими от жените, Арнолд Шварценегер става седем пъти Мистър Олимпия. Дамите полудяват; господата ревнуват.

1980 – Атлетична красота

Спасители на плажа става още една причина да се опитват спортове, въпреки че в момента в центъра на вниманието е върху атлетични мъже с гладък тен, видни мускулите, и, разбира се, червени гащета.

1990-те – Гръндж вълната

90-те беше ерата на гръндж рок музика, която ражда едно ново поколение от хора, които не се интересуват какво те носят и как изглеждат. Само погледнете Кърт Кобейн, звездата на Нирвана! Неговото небрежно отношение, обаче, не му пречи да е наистина красив.

2000 – Метросексуалното хилядолетие

Ерата на метросексуалните. Дейвид Бекъм става перфектен мъж, професионален футболист като притежава всички характеристики на алфа мъжкара –  професионална прическата и скъпи дрехи.

2010 – Небрежен

Движението на битник е като буря. Небрежност, бради, винтидж дрехи, тънки или атлетични форми, пулове или ивици, очила, татуировки и самодоволен поглед – и вашата перфектна визия за мъж е готова. Особено, ако това е Райън Гослинг.

Днес

Брада и дълга вързана коса е мощна тенденция днес.

Източник: поничка.ком

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply