Предмети

Внимание!!! Намерите ли някои от тези предмети на пътя, никога не го вземайте, защото…

Често, вървейки по улицата се случва да се изкушим да вдигнем някой малък предмет, който най-вероятно някой е изпуснал по пътя … Все пак, това не трябва да се прави, поради което ние сме съставили за вас списък с някои от най-опасните предмети, които трябва да се подминават.

Монети 
Монетите не трябва да се вдигат, не защото можете да получите удар по главата, а тъй като металът и желязото, по принцип са способни да “поглъщат” енергията на притежателя си.
Позитивната енергия прави монетата нещо като талисман, който никой няма да остави да се въргаля по улицата, тъй като тя носи късмет. Но ако върху монетата са стоварени всички оплаквания, гняв и мъка на собственика и такава е оставена на улицата, този, който ще вдигне тази осиротяла стотинка, ще стане “собственик” на още проблеми. Така че, помислете два пъти, преди да вземете монета от улицата.

Бижута 
Нашите предци винаги са приписвали свръхестествени свойства на благородните метали. По-специално на тези, които дълго време са принадлежали на някой и са означавали за него нещо повече от елементарно украшение (например, магически руни или кръстчета). Такива се използват активно от вещици срещу всякакви магии и уроки. Най-често бижута може да се намерят оставени без надзор да лежат някъде на кръстопът (вярва се, че в пресечната точка на улиците има специална сила). Годежен пръстен в този контекст, например може да бъде оставен от някой, за да се отърве от проблеми в личния си живот. Не е хубаво също и да се опитвате да премерите бижу, принадлежащо даже и на ваш приятел, защото украшението може да “сподели” паметта си с вас и при вас също могат да възникнат проблеми в живота.

Кукла мотанка 
Най-страшното нещо са саморъчно направените играчки и кукли, т.нар. мотанки. Трябва ли да припомняме многобройните ужасяващи истории от фолклора за т.нар. вуду кукла? Това, което представлява е: специален умален образ на човек във формата на кукла, целта на която е да причини вреда на този, който ще вземе вкъщи самата играчка.

Остри предмети 
Още нашите баби са ни казвали, че ако се намерят някъде игли или карфици е на лош късмет. И защо? Защото такива предмети, целенасочено са заредени с отрицателна енергия. Най-често, разбира се, ги подхвърлят на съперниците си завистливи жени, но също така и случайно на улицата може да бъде намерен такъв “късмет”. Така че е по-добре да го заобиколите отстрани и в никакъв случай да не го докосвате, нито с дрехите, нито с ръцете си. Вземете го с един парцал и го хвърлете в огъня заедно с него.

Ключ 
Ключът може и случайно да е паднал, това се случва. Но този ключ, за който говорим, е различен от тези, с които обикновено се отварят вратите на жилищата. Той ще бъде съвсем сам – самичък ще лежи във вода (басейн) и ще чака някой да го вземе и да отвори, така да се каже, ковчежето с несгодите.

Нишка (конец) 
Червеният конец според Кабала носи такава силна енергия, която е в състояние да изпълнява желания. Не случайно младите момичета, които търсят любовта, връзват червени панделки на дърветата през пролетта. По този начин те завързват своята отрицателна енергия и избавяйки се така от нея очакват положителни емоции.

Огледало 
Тук всичко изглежда ясно: огледало, което е счупено и изхвърлено, по принцип, нищо добро не може да ви донесе. Не само не е хубаво да го пипате с ръце, но не бива дори да се оглеждате в него.

Гребен 
Косата, която остава по гребена или четката за коса, е била използвана в различни ритуали, а освен това гребените разресвайки изхвърлят лошото от човека. Затова намереният гребен носи нови чужди проблеми.

Часовник 
Казват, че часовникът принадлежал на човек, който е умрял, спира в същото време. Това се дължи на чувствителността на часовниковия механизам към човешкото биополе (от физиката). Ето защо, веднага след като вземете в ръце часовника, нарушавате цялостта на енергийното си поле и в резултат на това ще се образува фуния, която ще започне да изтегля в себе си положително заредената енергия. Ето защо, ако сте открили нещо на улицата, не си струва да се радвате много за това, по-добре е да преминете покрай него: на вас не са ви нужни чужди проблеми, нито проблеми със здравето, а още по-малко някаква злина.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply