как да пестим пари

Започвайте веднага! 6 трика, с които да скътате пари за лятото и да си направите незабравима почивка!

Празниците около новата година са в историята. Мнозина от нас вече мечтаят зимата да свършва по-бързо, за да се отправят на лятна почивка.

А дали разполагате с нужните средства за нея?

Остават няколко месеца до лятото. Можете да ги използвате разумно и да спестите достатъчно пари за отпуската.

Днес ще ви предложим 6 начина, по които да стартирате тази благородна инициатива!

1. Автоматизирайте спестяването

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да си отворите отделна сметка за спестяване. След това автоматизирайте процеса на събиране на пари.

Такава сметка ще ви служи вярно не само за лятната ваканция, но и за всяко друго начинание, което искате да изпълните, но за което забравяте да заделите пари.

2. Правете малки, но чести вноски

Почти всяка статия, посветена на управлението на личните финанси, ви съветва да намалите броя на кафетата и други незначителни на пръв поглед харчове, които правите ежедневно.

Със сигурност сте скептично настроени към идеята, но просто пробвайте за месец. След това прехвърлете спестените пари в сметката за лятната ваканция!

3. Спестявайте рестото

С този начин на пестене може да не съберете всички пари, но определено ще внесете допълнителни средства. Можете например да ги използвате за забавления и хранене в ресторанти, докато сте на ваканцията.

4. Поработете допълнително

Понякога се получава така, че с пестене не става. Трябва да поработите още.

Добрата новина е, че ако започнете отсега да заработвате допълнително пари, за лятото ще имате солидна сума за влагане в приятни изживявания.

5. Абонирайте се за промоционални предложения

Докато планирате напред спестовния си план за лятото, може би е добра идея да използвате максимума от всеки похарчен лев. Т.е. когато плащате за стока, обмислете добре дали я взимате на най-ниската цена.

Посветете следващите месеци на най-добрите промоции. Абонирайте се за различни бюлетини – на магазини, на туристически агенции и т.н.

6. Бъдете съсредоточени

Ако искате да не изпускате спестовния си план от поглед, тогава сложете го пред себе си. Закачете снимка на стената у дома, на хладилника или пък в офиса. Така бленувата цел ще е пред очите ви!

Визуалният контакт е полезен, когато имате навика да харчите неразумно пари.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply